Är det inte dags att krossa myten att löpning är en billig sport?

Okej, i grunden är det såklart fortfarande billigt att börja springa. Allt du behöver för att börja springa är som bekant ett par skor men ju djupare man sjunker...

28 mars, 2021 |

Okej, i grunden är det såklart fortfarande billigt att börja springa. Allt du behöver för att börja springa är som bekant ett par skor men ju djupare man sjunker i sitt "beroende", ju dyrare blir det.

Faller du dessutom ner i ultra-träsket, då är det kört!

Skor måste man ju ha, det är ju att räkna som förbrukningsvara. Ju mer man springer, ju fler skor villhöver man. Ett par för asfalten, ett par för torra stigar, ett par för riktiga leriga, ett par snabba skor, ett par med ny kolfibersula, ett par ... Jag kan hålla på hur länge som helst men det börjar ta emot nu att köpa en ny modell bara för att man vill testa, det är inte lätt att motivera ett inköp på 2000-2500:- som en del nya skor kostar nu.

Med det sagt så måste man hitta den gyllene medelvägen, för billigt är sällan bra det heller.

Inte sällan har lopp krav på viss utrustning som måste med, de stora ultraloppen har det garanterat och dessa brukar vara ganska långa. Ryggsäck, dubbla pannlampor med dubbla batterier, regnjacka med en viss standard osv osv osv. Jag har en giftsug liggandes hemma tack vare Marathon Des Sables till exempel.

Det går såklart att komma billigt undan men då får man vad man betalar för, dålig kvalité och en jämförelsevis hög vikt. Något man vill undvika, varenda gram räknas!

Det är svårt att testa väskor ordentligt i affären utan man behöver ett par ordentliga pass för att känna av hur den sitter. Ibland är det något som skaver, någon ficka som är svår att komma åt eller brist på förvaringen där man önskar. För mig tog det ett par olika väskor innan jag visste vad jag ville ha och vilken som passade bra för mig. Då bra väskor kostar mellan 1000-1500:- så springer det snabbt iväg.

Så, är myten krossad? Jag fortsätter testa grejer inför TDS, det är ju trots allt jäkligt kul!

Senaste blogginläggen

  • Pryltest - Craft Nordlite Ultra / Pure Trail Niclas Bergqvist
    Läs mer
  • Men. Du är väl aldrig sjuk? Andreas Lundblad
    Läs mer
  • Att komma dit man är Malin Tidqvist
    Läs mer
  • 10 månader mot 10 mil - my experience Sara Costa
    Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X