Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp!

Löpning i kvällssol och koltrastsång.

Så fort tiden går, nu har vi kört halva terminen! Idag är det dags för vår sjunde måndagskväll tillsammans och jag har så roligt. Det ger mig en enorm energiboost att träffa vår löpgrupp TRS Göteborg/Härryda och springa tillsammans. Jag hoppas att löparna tycker detsamma.

Som du kanske vet kallar Trailrunning Sweden sina grupper för upplevelselöpning och det beskriver bra vad vi fokuserar på. Vi springer på 12 olika platser i vår närmiljö för att löparna som bor här i närheten ska hitta nya vackra platser att springa på och våga lämna asfalt och kända motionsspår. Jo ibland måste vi ta en liten bit på vägar för att komma från parkeringen till skogen, men flera av våra pass går helt och hållet på smala stigar och markerade leder.

De första måndagarna i mars sprangs i pannlampssken men nu är hela passet i solljus.

De första veckorna i mars använde vi pannlamporna men efter sommartidsomställningen behövdes de inte längre och nu springer vi ju helt och hållet i kvällssol, underbart! Du vet när ljuset silas mellan granstammarna och gör så att den gröna mossan ser ännu mjukare ut och lyser på spindelnäten som anas mellan träden framför oss…och koltrastsången…ja då är jag väldigt lycklig när jag leder min lilla grupp av löpare längre in i skogen. Våra löpturer är mellan 6-9 km långa, lite beroende på vad vi vill visa löparna och hur terrängen är. Vi har några riktigt backiga rundor kvar men de ger också de vackraste utsikterna och vi försöker anpassa de olika fartgrupperna efter löparnas önskemål. Ibland går det lite för fort för någon, då kan man byta till en lugnare grupp nästa gång, och ibland vill man utmana sig och springa fortare och då väljer man en snabbare.

Mossa och spindeltrådar.

Vi har även haft löpevent under tre helger. Vi vill gärna inspirera våra löpare till att anmäla sig och springa traillopp och i mars skulle Trailrunning Swedens traillopp Torekov-Båstad haft premiär. Loppet är uppskjutet till i höst men den virtuella varianten 21 km sprang vi med en grupp på Vildmarksleden. Vi startade i Hindås och sprang till Härkeshult, det är nästan exakt 21 km. Men några löpare ville ha en extra utmaning och följde med mig ända till Skatås och lite till så att vi kom upp i 45 km, inte bara ett trailmaraton utan en liten nätt ultradistans! Jättekul att vara med och få uppleva deras glädje när de slog distansrekord med många kilometer!

Gänget som sprang 21 km på Vildmarksleden. Några fortsatte för att få ultradistans.

För tre veckor sedan ordnade Bergspring två lopp i sina hemmaskogar i Sandared utanför Borås, 10 km och Vannamyst 45+ km. Vi var ett litet gäng som sprang den långa distansen. Banan gick i tre loopar utifrån parkeringen vid SOKs klubbstuga i Nordtorp, först 10 km, sedan 30 km och sist en avslutande liten runda på 6 km. Ett smart sätt av arrangörerna att göra det enkelt för löparna att ha tillgång till vätska och energi i sina bilar då loppen var helt självsupportade. Söndagen då vi sprang blev en jättevarm och solig dag, det var ovant att svettas så mycket men en fin förberedelse för alla varma sommarlöpningar som vi ser fram emot.

Det var en väldigt fin bana! Så vackra stigar som slingrade sig runt mosskullar, många backar (1200 höjdmeter) och söta små bäckar att hoppa över. Några enkla partier på väg och genom bostadsområden men till största del mjuk traillöpning. Min goda vän Giesela som är en mycket erfaren ultralöpare tog passet som en skön återhämtning efter sitt Dark Trail 100-mileslopp för några veckor sedan och för de starka tjejerna från min löpgrupp blev det distansrekord. Ja det är verkligen häftigt att se hur de förbereder sig och utmanar sig med längre distanser och upptäcker att långa löpningar inte är så svårt bara man håller en behaglig fart och låg ansträngning. Visst blir man trött längs vägen och det kan göra ont här och där men känslan när vi nådde parkeringen och alla var glada, nöjda och stolta över sin prestation…jag blev lite rörd faktiskt. Tack Bergspring för möjligheten att utmanas och utvecklas!

Vannamyst 45+, vilken vacker bana och vilka starka löpare!

Förra helgen ordnade Trailrunning Sweden och Salming Idre Fjällmaraton ännu ett virtuellt lopp, Höjdaren. Vi skulle springa lika många höjdmeter som våra lopp i Salming Idre Fjällmaraton i augusti har och för mig innebar det 1400 höjdmeter. Vi gjorde det som ett event i vår löpgrupp och några starka löpare dök upp i slalombacken Bollekollen i Bollebygd. Backen används sommartid av mtb-cyklister som åker upp i liften och ner i de olika nedfarterna och stigarna vid sidan av backen, men en liftgata användes inte så den fick vi låna. Upp, ner, upp, ner…efter några vändor kommer man in i sin bubbla och bara travar på. Går upp, springer ner. Det är inte en social löpning på det sättet att vi springer bredvid varandra och pratar, men det är väldigt härligt att mötas i backen och heja på varandra. Räkna ner tillsammans och berömma oss själva. 1400 höjdmeter blev 15 vändor, tre timmar. Bra träning!

Lotta (ledarkollega i vår traillöpargrupp) och jag tar de sista metrarna upp. 1400 höjdmeter klara!

Giesela och jag och några vänner till planerar ett längre äventyr i maj. Jag har länge haft en dröm om att springa i 24 timmar. Ja springa kanske är att ta i, under så lång tid handlar det mer om att vara i rörelse framåt. Vi ska springa en markerad led och (förhoppningsvis) klara av hela leden men iallafall färdas i 24 timmar. Vi ska ha supportbil som hjälper till med vätska, mat och kläder längs vägen. Eftersom det är första gången jag gör ett sådant långt äventyr känns det tryggt att vi har någon som har koll på oss ifall någon mår dåligt eller om vi behöver skjutsas hem. Hoppas hoppas att vi får en varm och stjärnklar natt, det är faktiskt nattlöpningen jag ser fram emot allra mest!

Lycka till med din löpning och njut av vårvärmen! Och de sköna baden efter löpturen, nu börjar vattnet värmas upp fint.

Bad under löpturen i ett kristallklart stilla hav.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trail- och ultralöpare som njuter med alla sinnen under alla årstider. Kryddar löpningen med spännande ultrautmaningar där upplevelsen är i fokus

Född: 1971

Kontakt: [email protected]

Mål: Jag vill inspirera alla människor till att uppleva det unika med traillöpning, att de ska få njuta och glädjas över löpningen utan krav på distans eller fart.

Motto: Löpning är glädje!

Prenumerera på Trailrunning Swedens nyhetsbrev

Spännande lopp

02majallday16junalldayFeaturedBillingen Trailrace 5k5 km, 10 km, 10 km, 21 kmLandskap:Västergötland

lör08majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

lör22majalldayalldayFeaturedStockholms Brantaste3,3 kmLandskap:Stockholm

lör21augalldayFeaturedStockholm Trail5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Stockholm

lör28aug04:0019:00FeaturedSalming Idre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:Dalarna

03sepallday05alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

lör09okt10:00FeaturedHoka Torekov-Båstad21,2 kmLandskap:SkåneAnmälanDeltagare

Senaste blogginläggen

 • Äntligen måndag, äntligen Trailrunning Sweden-löpgrupp! Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Bergslagsleden "Det är inte så lätt som man tror" Anna Carlsson
  Läs mer
 • Ändrade planer - När Everest blev Marmolada Niclas Bergqvist
  Läs mer
 • 30 km och aprilväder Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • Skogen, I love you! Linda Doktar
  Läs mer
 • "Vi lever livet framlänges men förstår det baklänges" Janne Svärdhagen
  Läs mer
 • Höga Kusten Winter Trail Bröderna Backa
  Läs mer
 • Det överprioriterade långpasset Andreas Lundblad
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer
Vi är sociala
Följ våra kanaler
PlayPause
Slider

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Best place to run when it’s pours down rain non stop is the forrest💦🏃🏻‍♀️👍🏼(crazy weather in Sweden now, hopefully summer will come soon😅🌞)
Absolutely love the sounds, smells and muddy trails👌🏼
Today’s training run and strength
Have a great day almost friday🥳
#ASICSFrontRunner #ASICSFrontRunnerSweden #ASICS #soundmindsoundbody #poweryourpassion
...

Trail i vårregnet 🌦

Nu börjar det dra ihop sig till wflworldrun, och jag är orimligt taggad. Det är något speciellt med utmaningar där man inte har en aning om vad man kan klara av!! Som sann wickstromcoaching - adept springer jag såklart för lagomkondition! 😁 På söndag kl 13:00 smäller det!! Är du anmäld?🏃🏼‍♀️
...

New Balance Fresh Foam X Hierro 6

👟Cómodas, con gran amortiguación y con muy buen grip para distancias largas.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#trailrunning #running #trailrunner #trailrun #run #trail #trailrunninglife #trailrunningviews #runner #instarunners #ultrarunning #trailrunningview #trailrunningaddict #mountainrunning #trailrunningyogi #nature #trailrunningmag #trailrunningshoes #mindfulness #trailrunners #irunwhereyouvacation #trailrunningsweden #mountains #trailrunningpuertorico #runnersofinstagram #runnersworld #trailrunningdenmark #trailrunningpuertorico #puertoricoesbello #runyogameditate
...

FROM OR TO?
Sometimes I run from
Sometimes I run to
Sometimes I just run
How about you?
.
#run #runner#running#runaway #runtofeel #from #to #trailrunning #trail #trailrunningsweden #traillöpning #forest #forestphotography #forestlovers #tree #runnersgonewild #wild #intothewild #skogen #runningwoman #training #photography #sunglasses #runninggirl #nature #naturephotography #sweden#green#traillovers #instarunners
...

In just over a week we will have a long weekend and I got to think 🤔 how can I make it special? That’s when I came up with a challenge

🔹3 days🔹3 hours🔹3 trails🔹

(That means running for 3 hours every day for 3 days and in 3 different trails)

I’m new at this and never really ran long two days in a row, but I’m up to give it a try! And I challenge you all as well! Let’s have a fun running weekend 🏃‍♀️😎

#3days3hours3trails
#lovethetrails
#swedishtrails
#löparglädje #runningwithjoy #iwillbeanultrarunner #trailrunningsweden
#trailrunninggothenburg
#challengeyourself #challengeaccepted #iposteditnowihavetodoit
...

UTMB och Ironman går ihop och skapar en världsomspännande trailserie. Läs mer på sajten!
#trailrunningsweden #trailrunning #utmb #ironman #traillöpning
...

Trailsnack

Vårt diskussionsforum på Facebook

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

5 hours ago

Bra terränglöpning i Solna? Behöver tips på bra trails i Solna, brukar springa i Ursvik och runt Brunnsviken, men behöver som sagt tips på mer fina rundor, tack. ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Häng med vår löpargrupp Stockholm Nord när de drar igång höstterminen👍. trailrunningsweden.se/lopargrupper/stockholm-nord/

Hej I en annan grupp jag är med i brukar en person lägga ut om Judarskogens naturreservat men det är kanske för långt bort och för lite Trail?

Har du strava så kan jag rekommendera deras heatmap. Där ser du hur andra har sprungit och kan sätta ihop en runda utefter det 🙂

Södra Törnskogen i Sollentuna är riktigt fint med blandad terräng, och känner man för att avsluta med ett backpass finns Väsjöbacken strax intill.😅

3 days ago

Tack för insläpp!
Jag har behov av ett lättviktstält.
Jag funderar på att springa någon led i Västergötland eller Bohuslän i sommar vecka 30 eller 31 under ett antal dagar och då sova i tält. Jag vill ta med allt för ”boende”, men inte ta med mat utan äta på ställen längst vägen. Jag behöver ett lättviktstält för min tur.

Lättviktstält är fina men också dyra! Jag är väldigt intresserad av att köpa begagnat eller hyra. Vore fantastiskt om någon i gruppen har ett lättviktstält att sälja eller hyra ut!
Jag bor i Göteborg.
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag har ett lättviktstält för en person. Hur mycket får det Max väga?

Kolla på ”Lanshan 1 pro”. Lätta och billiga tält från Kina, förvånansvärt bra kvalitet. Jag har ett sådant och är mkt nöjd. Kräver dock en stav/pinne för att sättas upp.

2 weeks ago

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?
... Se merSe mindre

Jag har tröttnat på Altras sottiga kvalité (enligt kundtjänst hos impotören så är livslängden på 2000 kronorsdojjor 50-80 mil), så här ser det ut efter bara 50 mil, 10 mil senare hade dom dessutom spruckit på samma ställe på insidan. Det är andra paret som gör likadant så jag tänkte ge Topo en chans.
Någon som vet hur storlekarna är i jämförelse med Altra?

Kommentarer på Facebook

Ajdå, inget kul att se och höra. Har precis köpt mig ett par Lone Peak 5. Är det liknande på dom 🤔

I have both Altra and Topo, and both are the same size for me. Topo is a great choice too 👌

Altra & Topo är samma/lika i storlek.

Trist. Lite märkligt också ändå. Jag köpte mina första Altra för drygt tre år sen. Dom sprack rätt kvickt men efter det har förändringar gjorts och numera har jag inte det problemet. Är helnöjd. Räknar inte mil på skorna men jag springer mycket. Sliter ner sulan innan något speciellt händer med ovandelen.

Jag har exakt samma problem med mina Altras! De kunde användas knappt ett år. Men mina gamla Merrells hänger med efter 3 år! Ganska stor skillnad.

Jag reklamerade ett par Duo som knappt höll i 20 mil. Har nu använt Altra Torin i ett drygt år och de har hållt bra.

Jag har samma problem men inte med alla modeller. Det märks att de jobbar med det. Bland annat med Torin som nu i plushvarianten håller väldigt bra. Problemet är väl som vanligt att ju mjukare och skönare sko ju vekare material måste man använda. En hård och stabil sko håller i allmänhet betydligt längre tycker jag. Det gäller väl för tillverkaren att hitta den perfekta balansen.

Jag skulle ha tagit en halv storlek större i Topo (ultrafly)

Körde salming förut, de såg ut sådär efter 10-mil.

Bedrövligt. Älskar Altra men har blivit jävligt duktig på att laga dem med kite-fix

Köpte ett par Topo blev aldrig kompid med varken mpassform, grepp eller kvalitet, de gick också sönder. Kika på inov8 G270! Asgrym sko, ngt smalare än altra, sjukt bra grepp på häll och rötter men lite snåla dobbar. Följsam och rolig att springa i. Vad har du gör strl i king mt2?

Finns det några skor som håller? Ärligt talat tycker jag det verkar som om det alltid är någon som klagar på kvalitén på skor... oavsett märke. Just att de går hål på sidan precis där de böjs under löpning verkar vara ett återkommande tema. Nästan alla skor jag har haft (vilket nästan uteslutande varit Merrell Trail Glove de senaste 7-8 åren) har förr eller senare pajat precis på det stället. Uppskattningsvis någonstans runt 100-150 mil.. vissa skor håller bättre, vissa sämre. Men generellt struntar jag i det. Så länge skon fungerar så är ju inte några hål någon större fara. Lite jobbigt med sten som letar sig in.. men med hål letar de sig ju gärna ut också. Mina skor har väl gått någonstans i harangen 400-500 mil innan byte... så en 300 mil med hål i sidan.

View more comments

6 days ago

Hej! Tack för insläpp! Ngn som har erfarenhet av Brooks Caldera 5? ... Se merSe mindre

6 days ago

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser. ... Se merSe mindre

Kynnefjäll Bohusleden Hedekas Kasebo tips om ni gillar fin natur med bra fikaplatser.

Kommentarer på Facebook

Kolla in min löpning aktivitet på Garmin Connect. #beatyesterday connect.garmin.com/modern/activity/6699512642

Där brukar jag också springa, dock halva sträckan 😅

Tack för bra tips 👍🏼

1 week ago

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare. ... Se merSe mindre

Morr. Köpte ett par Asics Trabuco Max för några veckor sedan. Sitter väldigt skönt på foten, men efter någon kilometer får jag ömma tår och öm trampdyna under foten. Tror ni att det beror på att den är lite uppböjd framtill? Vet inte om man vänjer sig? Funderar på att sälja vidare.

Kommentarer på Facebook

Uppböjda tår, så kallad ”toe spring” kan orsaka många olika problem och skador. När skorna ändrar tårnas och fotens naturliga vinklar uppstår en kedja av problem som kan orsaka skador i flera delar i kroppen.

Jag har likadana sedan någon vecka. Jag upplevde att om man inte drar åt dem så hårt blir det inte så. Lätt att få blodstopp med de tunna snörena. Jag Men det är bara en teoru

Testa att flytta upp snörningen ett eller två hål nedifrån dvs hoppa över dom hålen. Hur är din fotstatus i övrigt?

Hade samma problem första gångerna jag sprang långt i Trabucco max, tror att det delvis beror på att det är en ganska mjuk och studsig sko. Men det ger sig efter några ggr! Sprang större delen av Bergslagsleden i den under helgen helt utan problem.

Mjae, gissar att du drar åt dem för hårt för att kompensera för att de inte riktigt passar din fot. Har du köpt "ultrastorlek" (lite för stora)?

Jag har problem med känsliga fötter, får blåsor super lätt och vet inte vad jag ska ta mig till! Påverkar min träning enormt, har ni några bra tips? Har tejpat, löparsnörning men det hjälper inte så mycket.

Jag skulle nog sälja vidare och titta på andra skor som har större tåbox

Jag har väldigt smal framfot och brukar ömma rejält under tårna när jag springer in nya skor. Jag har resonerat att det tar lite tid för foten att hitta sin exakta plats i skon och att det är framfoten som drabbas eftersom det är den som har mest kontakt med marken. Jag kan aldrig byta rakt av utan springer in nya skor på kortpass under flera veckors tid.

Hämta fler

Poddar

Här samlar vi alla för Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden. Trevlig lyssning!

 

Strava

Gå med i Trailrunning Swedens klubb på Strava och peppa ihop!

 

Stora Trailskoguiden 2021. https://trailrunningsweden.se/utrustning/trailskor/

Positiva nyheter - Traillöpning får SM-status och första mästerskapet redan i höst! https://trailrunningsweden.se/2021/03/31/ultratrail-far-sm-status/

Vi har tagit fram Orienteringsskolan. En serie på fyra delar för dig som är nyfiken på att lära dig mer om orientering. https://trailrunningsweden.se/orientering/

AMAZING FUN. I dived into trail running with @trailrunningswe. We thrashed through the woods by torchlight like excited children and it was THE BEST. I was the only non Swedish speaker and I understood literally nothing but we bonded on the pure thrill o… https://instagr.am/p/CMh_SoaFG9U/

Sveriges 50 bästa orienterare kan inte klassas som ”elit” när Smittskydd Stockholm får avgöra. https://orienteringsmagasinet.se/artiklar/natt-sm-får-avslag-ett-hån-mot-både-vår-idrott-och-våra-elitlöpare/

Bäst i fyra sporter och VM står inför dörren för @ToveAlexanderss https://trailrunningsweden.se/2021/02/22/dubbla-segrar-for-tove-i-helgen/

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev och få tillgång till specialerbjudanden.

 

Meny

X
X