Nu ska det avgöras - final i Trailrunning Sweden Trailtour på lördag

Blir det full pott för IKHP Running Team i årets upplaga av Trailrunning Sweden Trailtour? Laget har ledningen i dam-, herr och teamtävlingen inför finalen som avgörs vid Åhus...

Blir det full pott för IKHP Running Team i årets upplaga av Trailrunning Sweden Trailtour? Laget har ledningen i dam-, herr och teamtävlingen inför finalen som avgörs vid Åhus Trail Run nu på lördag. Men de saknar inte utmanare, vi kan se fram emot hårda fajter – inte minst i damklassen.

I damklassen är Karin Spjuth i delad ledning med Johanna Gelfgren, Slow Enough To Win.
– Det känns fantastiskt kul att få åka till Åhus och springa det här loppet! Det ser jag verkligen fram emot. Kommer ju bli hur tufft som helst och bra konkurrens, men jag känner mig i bra form. Sprang ett marathon för en månad sedan och trodde det skulle sitta i benen längre än vad den gjorde, men jag har kunnat köra det jag vill senaste veckorna så det här ska bli spännande! Hade tänkt springa banan i somras, men då jag var skadad hela sommaren blev det inte av. Men jag testade den för några veckor sedan och den känns riktigt rolig. IKHP kommer med fullt team och alla är tokladdade, säger Karin.

Johanna Gelfgren gick upp i delad ledning efter den sista deltävlingen, hon har nyligen haft covid men hoppas kunna springa finalen.

Duon Spjuth/Gelfgren är 20 poäng före Emilia Brangefält, Team Slow Enough To Win/Västerås FK. Unga Emilia tog ett överraskande VM-brons i Thailand i början av november, har hon bevarat den formen kan hon att bli svårslagen. Andra löpare som kan plocka många poäng och ställa till det för topplöparna är Amanda Nilsson, systrarna Erika och Lisa Åkesson från IKHP Orientering, samt meriterade banlöparen Madelene Larsson som är ny teammedlem i IKHP Running Team.

Oscar Claesson, IKHP Running Team, har vunnit samtliga fem tourdeltävlingar han har ställt upp i, och har därmed full pott inför finalen där poängen är obligatoriska att räkna. Han leder med 102 poäng före Anders Fox, Spårvägen, och har i praktiken redan avgjort. Fox har dock bara 23 poäng ner till trean Robbin Kantarp, Team Slow Enough To Win. I startlistan finns dock några starka löpare som inte har med totalen av touren att göra, men som kan sno åt sig värdefulla poäng. Bland annat danskarna Anders Poul och Nikolaj Dam, orienteraren Emil Öhlund, IKHP Orientering, samt Oscars bröder Gabriel och Benjamin Claesson.

– Det ska bli riktigt kul att åka ned till Åhus! Vår teamledare Jimmy Iby har verkligen gått in 110% inför avslutningen på touren. Han har lagt upp flera olika scenarier om hur det kan gå och vad som förväntas från oss andra i laget för att lyckas ta hem lagtävlingen. Kan säga som så att vi har "lite" press på oss, men det är kul. För egen del så är målet också att hålla undan i totalen. Men jag ser mest fram emot en rolig avslutning och ny plats att springa på. Under året har vi åkt runt på flera tävlingar i touren och fått många nya löparvänner. Ska bli kul att träffa alla igen och få avsluta 2022 års tävlingssäsong med detta event, säger Oscar.

IKHP Running Team leder teamtävlingen med 210 poäng före Team Slow Enough To Win. Dessa har i sin tur 167 poäng ner till Team Bergspring på tredjeplats. Inte heller denna tävling är avgjord.

– Vi kommer med fullt lag och vi har ett väldigt starkt lag, men jobbet måste göras och vi har sagt att det viktigast förutom totalen blir att hjälpa Karin till seger i damklassen. Samtliga har tränat på bra och är laddade inför finalen som vi sett fram emot. På onsdag kör vi en förberedande träning, och Karin har även varit på plats och provsprungit banan. Så viktigt tycker vi detta event är! Många av våra löpare har gjort fantastiska resultat under året, bland annat Gabriel Claesson som nu senast tog två SM-guld i terräng, Benjamin tog silver på terräng-SM, Karin slog svenskt rekord i sin åldersklass på marathon, Oscar var Topp 10 i Golden Trail Series-finalen på Madeira  och Mathias var totalfemma i Toughesttouren. Vi hoppas så klart på att vi kommer få bra motstånd och trevliga tävlingsförhållanden. Personligen vill jag gärna slippa snö eller regn, säger IKHP Running Teams lagkapten Jimmy Iby.

– Damklassen ser väldigt tuff ut, men vi ska göra allt för att hjälpa Karin så att hon kan vinna totalen. Till och med hennes föräldrar kommer ner från Sundsvall, det betyder mycket för henne och för laget. Sedan vill hon även visa landslagsledningen att hon borde blivit tillfrågad inför VM, det var ju minst sagt märkliga uttagningskriterier.

Du följer trailtourfinalen i Trailrunning Swedens sociala medier lördag 3 december, starten går kl 11.30.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Inramningen har inte varit lika vacker den här vintern som förra och därmed lite motigare att doppa sig.

Lika skönt varje gång ändå.
Minst en gång i veckan under vinterhalvåret oavsett väder.

Gör gott både fysiskt och mentalt.

#löpning #promenad #utomhusträning #lärare #lärarepåinstagram #älskalöpning #löpningärlivet #vinterlöpning #trailrunning #trailrunningsweden #icebug #aktivitus #kåsjön #partille #kallbad #vinterbad #bada #rörelse #rörelseglädje #rörelsevarjedag #runnersworldswe #löpare #utomhus #teamnordictrail #träning #styrketräning #måbra #hälsa #hälsosamlivsstil #hälsosam
...

Tack alla deltagare och publik som var med och gjorde första Sörbyskogen Svartare så bra som vi ville ha det! 😍

Stort tack också till alla sponsorer!

Länkar till massor av bilder finns på hemsidan!

Kolla in fler lopp som vi fixar på epictrail.se

#Örebro #trailrunning #trailrun #trailrunningsweden #teamnordictrail #lonesomerunners #swedenrunners #runacademy #örebrobrygghus #umarasports #mareldprolightning #sörensvedugn #storahjortstorpsgård #cafeskogen #epictrail #restaurangtybble
...

Efter två långa veckor var det skönt att smyga igång igen!
Influensa och ryggskott har pressat hårt på pausaträningenknappen! Men nu börjar jag lite försiktigt. Tids nog ska jag ta igen de två missade halvmarorna också... Men det får komma senare!
.
.
.
.
.
.
.
.

#fölksömschytter #feelgood #teambds #BDS #bdssverige #aktivaBDSare #herrljunga #löpning #running  #gubbarsomlubbar #trailrunning #injinji  #mjölksyra #kondis #happyrunner #trailrunningsweden #stenholm #barfotaskor #fottrappan #barefootrunning  #löparglädje
#vibramfivefingers #fivefinger #ultrarunner
...

Motiverad till tusan.
Sovit mycket. Ätit mkt. Taggad för intervaller.

5 x 4 minuter fullt ös på Vspåret i Grimsta med 3 minuters lugn jogg emellan. Lyckades rätt så bra tycker jag oavsett hur tekniskt det var eller om det gick uppför eller nerför.
#grimstaspåret #vspåret #grimsta #suunto9peakpro #suunto9 #tectonx #trailrunning #trail #trailrunningsweden #kilsbergenpower #kanonfrisk #löpare #löpning
...

Försökte korsa en å när vi var ute och sprang trail. Gick sådär. Tack kindbergdavid för att du förevigade detta misslyckande.

#trailrunningsweden #trailrunning #lasportiva #gococo_sportswear #älskalöpning #outdoor #instarunners #ultrarunning #running #lekeberg #runningmotivation
...

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago

Fråga till er som kör med salomons skor.
Jag har ett par speedcross 6 nu och ska köpa till ett par S/lab Ultra 3 för våren och sommarens löpning.
Jag har väl gott o väl en storlek större idag i speedcross och har inte märkt några bekymmer, men hur är det med s/lab skon med tanke på den mjuka meschen, märker man av det om man fortfarande lägger sig på typ standard tumbredd i fritt framför tårna?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag kan bara jämföra med s/lab sense 8 o speedcross 6. Min personliga uppfattning om passformen är att s/lab är tightare och plattare i sulan. Jag föredrar speedcrossen framför mina s/lab då passformen är bättre för mina fötter. Jag har samma storlek i bägge par. S/lab sitter bra över foten trots att jag har höga fotryggar o ganska smala fötter. Vet ej om svaret hjälpte sig något i dina funderingar

Jag har samma storlek i alla salomon modeller: slab ultra 3, sense ride 3, slab sense pro

3 days ago

Hej trailløbere i Sverige!

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)
... Se merSe mindre

Hej trailløbere i Sverige! 

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise 

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)

Kommentarer på Facebook

Tjörnarp i Skåne.

1 Börja springa i Göteborg. 2 Vänd runt vid 25k. 3 Sluta springa när du kommit till startpunkten. 😄

Hi Lise! Maybe you can check this map and get an overview. It´s a mix of races and nice trails. trailrunningsweden.se/map/

And here you have all Trailrunning-races in a calendar: trailrunningsweden.se/trailkalendern/

Växjös lopp på Run vxo runvxo.se/ Trail 29 maj med 50km. Ses

View more comments

2 weeks ago

Hej, admin får ta bort om inlägget inte är ok. Säljer dessa Salomon speedcross 5 dam storlek 36 2/3. Använda två gånger, säljes pga fel storlek. Pris 600 inkl spårbar frakt med postnord alternativt 550 vid upphämtning i Linköping eller Norrköping.

Länk till beskrivning av skorna: www.loparshop.se/salomon-dame-speedcross-5-406849.html?gclid=CjwKCAiAwomeBhBWEiwAM43YICia2zKgmIR8...
... Se merSe mindre

4 weeks ago

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?
... Se merSe mindre

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?

Kommentarer på Facebook

Kolla på inov-8s gaiters. Enkla och billiga.

Hämta fler

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X