Johanna Gelfgren inleder säsongen med Hoka Torekov-Båstad

Efter att ha säkrat andraplatsen i Trailrunning Sweden Trailtour på Åhus Trail Run i början av december, följde en period där olika sjukdomar avlöst varandra. Men nu är Johanna...

Efter att ha säkrat andraplatsen i Trailrunning Sweden Trailtour på Åhus Trail Run i början av december, följde en period där olika sjukdomar avlöst varandra. Men nu är Johanna Gelfgren i gång med träningen igen. 

– Jag kommer att springa Hoka Torekov-Båstad i slutet av mars, men i övrigt väntar jag förmodligen till början av maj med att tävla. Jag behöver en lång sammanhängande träningsperiod nu, då hela förra året hackades upp av olika skade- och sjukdomsproblem.

Trots det försvarade Johanna SM-guldet över 70 km i våras, och vann Salming Idre Fjällmaraton 45 km. På VM i november blev det en 24:de plats. Och VM finns i tankarna även i år.
– Det går i Innsbruck i juni och jag vill så klart gärna springa. Uttagningen sker nu under tidig vår och de ser gärna att man springer ett internationellt lopp i februari eller mars. Det kommer jag inte göra, utan jag behöver lite mer tid innan jag kan sätta i gång med att tävla. Hoppas jag kan bli uttagen ändå och få lite revansch från Thailand.

När vi pratas vid sitter Johanna på väg hem från Ulricehamn där hon kört ett pass längd och ett pass skimo.
– Jag åker gärna längd, det är bra träning men det är inte så ofta det funkar här i Göteborg, säger Johanna som pluggar till sjuksköterska.

En träningsvecka på hemmaplan i Göteborg innehåller cirka 15 timmars träning med 10–15 mil löpning, styrka minst en gång i veckan och lite alternativt på gymmet.
– Varje vecka vill jag få in ett platt intervallpass, ett intervallpass i skogen och så ett långpass på minst 2,5–3 timmar.

Det blir premiär för Johanna på banan längs Bjärekusten.
– Inför Hoka Torekov-Båstad känner jag att jag har mycket tid för att förbereda mig, så jag tror och hoppas att jag ska vara redo när jag står på start. Och då vill jag så klart springa så fort som möjligt och helst vara först i mål. När det gäller skoval tror jag att jag kommer att välja Hoka Tecton X, det är en lätt och snabb sko som funkar både på platten och i terrängen!

Från och med i år ingår Johanna i Hokas internationella team.
– Målen för året, förutom VM, är lopp i UTMB World Series by Hoka och så vill jag vara med på minst fyra lopp i Trailrunning Sweden Trailtour så att jag får ett resultat även där. Jag hoppas genom UTMB-loppen kunna kvalificera mig till OCC. Mina huvuddistanser blir lopp på mellan 5 och 7 mil, sedan springer jag gärna en del kortare lopp också.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Motiverad till tusan.
Sovit mycket. Ätit mkt. Taggad för intervaller.

5 x 4 minuter fullt ös på Vspåret i Grimsta med 3 minuters lugn jogg emellan. Lyckades rätt så bra tycker jag oavsett hur tekniskt det var eller om det gick uppför eller nerför.
#grimstaspåret #vspåret #grimsta #suunto9peakpro #suunto9 #tectonx #trailrunning #trail #trailrunningsweden #kilsbergenpower #kanonfrisk #löpare #löpning
...

Försökte korsa en å när vi var ute och sprang trail. Gick sådär. Tack kindbergdavid för att du förevigade detta misslyckande.

#trailrunningsweden #trailrunning #lasportiva #gococo_sportswear #älskalöpning #outdoor #instarunners #ultrarunning #running #lekeberg #runningmotivation
...

Great morning run at the SVN trail run today with the lads, managed 28km and around 700m of climb, it's a looped course so did 4 loops with a recovery inbetween.

Preparing for fortitude ultra, learned loads today, hard run but fun.

With ocean_lake_tri triguyolt
.
.
.

#halfmarathon #trailrun #trailrunning #trailrunner #ultrarunner #trailrunners #ultrarunners #ultratrailrunner #halfmarathoner #ultratrailrunning #halfmarathonrunner #runningtrail #ultratrailrun #runtrail #traillrun #runchiletrail #ultrarunninglife #ultrarunnersofinstagram #trailrunningsweden #running #stravarun #runhappy #instarun #runoftheday #runningtime
...

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Facebook Posts

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago

Fråga till er som kör med salomons skor.
Jag har ett par speedcross 6 nu och ska köpa till ett par S/lab Ultra 3 för våren och sommarens löpning.
Jag har väl gott o väl en storlek större idag i speedcross och har inte märkt några bekymmer, men hur är det med s/lab skon med tanke på den mjuka meschen, märker man av det om man fortfarande lägger sig på typ standard tumbredd i fritt framför tårna?
... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Jag kan bara jämföra med s/lab sense 8 o speedcross 6. Min personliga uppfattning om passformen är att s/lab är tightare och plattare i sulan. Jag föredrar speedcrossen framför mina s/lab då passformen är bättre för mina fötter. Jag har samma storlek i bägge par. S/lab sitter bra över foten trots att jag har höga fotryggar o ganska smala fötter. Vet ej om svaret hjälpte sig något i dina funderingar

Jag har samma storlek i alla salomon modeller: slab ultra 3, sense ride 3, slab sense pro

3 days ago

Hej trailløbere i Sverige!

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)
... Se merSe mindre

Hej trailløbere i Sverige! 

Jeg forsøger at finde et visuelt overblik over trailløbene i Sverige 2023, meget gerne på kort, så afstand fra DK er tydelig. Jeg søger især distancer omkring 50K, i køreafstand fra Göteborg. Er mycket taknemlig for hints :-)

Trail greetings fra Jylland, Danmark,

Lise 

(Foto for opmærksomhed - Hampen Sø tour sidste weekend)

Kommentarer på Facebook

Tjörnarp i Skåne.

1 Börja springa i Göteborg. 2 Vänd runt vid 25k. 3 Sluta springa när du kommit till startpunkten. 😄

Hi Lise! Maybe you can check this map and get an overview. It´s a mix of races and nice trails. trailrunningsweden.se/map/

And here you have all Trailrunning-races in a calendar: trailrunningsweden.se/trailkalendern/

Växjös lopp på Run vxo runvxo.se/ Trail 29 maj med 50km. Ses

View more comments

2 weeks ago

Hej, admin får ta bort om inlägget inte är ok. Säljer dessa Salomon speedcross 5 dam storlek 36 2/3. Använda två gånger, säljes pga fel storlek. Pris 600 inkl spårbar frakt med postnord alternativt 550 vid upphämtning i Linköping eller Norrköping.

Länk till beskrivning av skorna: www.loparshop.se/salomon-dame-speedcross-5-406849.html?gclid=CjwKCAiAwomeBhBWEiwAM43YICia2zKgmIR8...
... Se merSe mindre

4 weeks ago

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?
... Se merSe mindre

Är det någon som testat att ”sy om” dessa eller bytt ut remmen mot resår eller liknande?

Jag får stanna och spänna om dem ofta för att de går upp.

Tips någon?

Kommentarer på Facebook

Kolla på inov-8s gaiters. Enkla och billiga.

Hämta fler

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X