Alexander vill in i gamet

Har han Instagrams vackraste löpsteg? Snyggt och vägvinnande är det i alla fall. Och nu tar Alexander Holmblad sig an Hoka Torekov-Båstad. – Hoka Torekov-Båstad har stått på vår bucketlist,...

Har han Instagrams vackraste löpsteg? Snyggt och vägvinnande är det i alla fall. Och nu tar Alexander Holmblad sig an Hoka Torekov-Båstad.

– Hoka Torekov-Båstad har stått på vår bucketlist, mycket tack vare min fästmö Hanna som kommer från Helsingborg. Hon har visat mig trakterna och gjort reklam för loppet. Vi blev faktiskt ett par i Båstad, så det blir kul att springa där nu.

3.49 på 1500 meter och 30.30 på 10 km. Alexander Holmblad har gjort fina tider på bana och väg. Men det är på stigarna han trivs som bäst.
– Skillnaden jämfört med bana och väg är att det är så mycket annat att tänka på. Det är mer underhållande och extremt kul. När jag tittar på startfältet i Hoka Torekov-Båstad får jag puls direkt. Jag tror att jag kommer att lära mig mycket i det här loppet. Ärligt talat så vet jag inte hur man genomför ett perfekt traillopp. Men failure is always an option, ler Alexander.

Planen är att inte gå ut för hårt i början.
– För mig är upplägget kritiskt, jag får inte bränna ut mig för tidigt, inte vara knäckt när jag går in i andra halvan av loppet. 21 km är långt för mig och det är en komplex banprofil. Här blir det kuperat och tekniskt, vilket innebär att jag är ute längre tid än i en halvmara på asfalt.

Alexanders mamma gick bort i slutet av förra året efter en längre tids sjukdom. En mycket tung tid för familjen.
– Mamma älskade löpning och träning, det ger mig styrka i min träning. Jag känner mig nära henne när jag springer. Jag har funnit mening i träningen under den här tiden, det har hjälpt mig att rensa tankarna. Nu känner jag en vilja att utvecklas, att lägga upp en träningsplan och sätta mål. Det är ju så kul att träna och tävla.

Sedan ett par år ingår Alexander i Crafts elitteam.
– Nu ska jag gå in för att bli en riktig del av teamet. Jag har varit ute ur gamet och vill in igen. Vi ska på läger på Madeira i mars och jag kommer att följa med gänget på tävlingar under året. Det finns gott om förebilder i teamet, jag ska ta rygg på dem och lära mig. Jag tänker långsiktigt.

Stockholmaren bor nu i Varberg medan han slutför sin utbildning till civilingenjör i samhällsbyggnad.
– Det är vackra naturmiljöer här, en vildare natur än i Stockholm. Den mesta träningen bedriver jag själv men jag springer vissa mängdpass med min sambo, ofta i Åkulla bokskogar. När det kommer till kvalitet kör jag mest tröskel, ofta på band – till exempel 7-8 st 6 minutare. Tidigare brände jag faktiskt ut mig med dubbla dubbeltrösklar, så det låter jag bli nu. Nu är målet att träna hållbart och långsiktigt. I år siktar jag på att springa en ultra på cirka 45 km och genomföra den väl. Det kommer att bli någon vanlig halvmara och marathon på väg också. Trail är roligast att träna och jag vill ju tävla i det jag tränar.

– Min styrka som löpare är att jag är naturligt snabb, den har jag kvar från min tid som medeldistansare. Jag är avslappnad i höga hastigheter och kan springa avspänt. Mina styrkor inom trail har jag inte koll på än, det krävs lite annat där. Men jag kör mycket backe och vill tro att jag är bra på det.

– Jag är sugen på fler lopp i Trailrunning Sweden Trailtour, det är ett kul koncept och att avsluta med en jaktstart på finalen är ju jätteroligt. Jag tränade med Anders Fox i Spårvägen tidigare, jag har blivit inspirerad av hans fina tour 2022 där han slutade tvåa i totalen. Kulturen runt traillöpingen är levande, jag gillar den. Jag påminns om att jag gör det här för att det är kul. Känner glädje och ser fram emot loppen, och jag vet att varje lopp jag springer ger mig nya lärdomar.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Härligt pass med trailbykidmark 🥰 hobo hill . Vilken utsikt wow . Livskvalitet deluxe . Tack för idag Gunilla och marieinqatar 🥰 #trailrunningsweden #trailrunning
Vad gör Brooks med sina sulor?

De blir alltid orimligt varma efter ett tag. Det kan vara min slovengen som ställer till det för jag har fått för mig att även min bror har upplevt detsamma. Tur att samma slovengen gjort att jag samlar på gamla sulor och kan byta ut…🙌

Någon annan?
#Lärare #löpning #utomhusträning #springa #springigbg #löpningärkul #göteborgsvarvet #partille #göteborg #älskalöpning #löpningärlivet #löpare #löparglädje #ultralöpning #ultralöpare #trail #trailrunning #trailrunningsweden #runnersworldswe #aktivitus #runfeeling #träning #träningsglädje #rörelseglädje #rörelse #måbra #långpass #springa  #solvikingarna #teamnordictrail
“Vivemos em um mundo onde tudo tem preço, mas quase nada tem valor, às poucas coisas que tem valor, poucos sabem valorizar.”
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas bhtrailrun 
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner
Alla turer är inte solskensturer #gettingitdone 

#mud #trail #mondaymotivation #trailrunning #trailrunningcommunity #løb #trailrunningsweden #hillrunning
Så var det måndag igen då och den här bilden dök upp som minne. Får representera en start på något bra istället för min vanliga måndagsångest. Lite rutiner mår jag bara bra av och känner mig inspirerad att komma igång. Nu kör vi 💪💪💪

’
’

 #jagspringer #löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningman #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runnerscommunity #runforfun #happyrunner #runforlife #runningismytherapy #trail #trailrunning #trailrunner #imarunner #trailrunningsweden #runnershigh #laufen #bieganie #courseapied #winterrunning
Han är snabb. Och bra i teknisk terräng. Jonatan Fridolfsson har egenskaper som gör honom till en av storfavoriterna i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Intervju med honom finns på sajten #trailrunningsweden #trstrailtour #torekovbåstad #hoka
Sindre Buraas har gjort 28.56 på 10 000 meter och 13.11 på 5 000 meter, där han var i VM-final 2013. Nu är han springande lagkapten för Oslobaserade Hoka x Untold Movement. Teamet tog båda segrarna vid fjolårets Hoka Torekov-Båstad, men i år ser Sindre teamet som en outsider. 🇳🇴 Läs intervjun med @sindreburaas på sajten 👉 Trailrunningsweden.se #trailrunningsweden #trstrailtour #flyhumanfly #hoka #untoldmovement
”Quitter never wins, winners never Quit” 

Den här bänken passerar du längs med banan. Ta en paus vid behov, och sedan fortsätter du stark hela vägen in i mål💪 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit
Underlag som ger flow. Känslan av att tiden står still och att vara ständigt i nuet. #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #traillöpning #trailrunning
Någonstans i Göteborgs skärgård
Nog ska vi ha lite kul i år också 🥳
I den här Veckans Pass blir det kort backe 15*30 sek. Du hittar passet på sajten #trailrunningsweden #veckanspass
Grym säsongsinledning av Johanna Åström - 🥈på Transgrancanaria! 📸 @transgrancanaria #trailrunningsweden #transgrancanaria
Veckans Pass är signerat My Svensson: 4-3-2 min intervaller. Du hittar det på sajten #trailrunningsweden #veckanspass #traillöpning #torekovbåstad
Linus Hultegård har gjort starka inhopp i trailvärlden då och då. Nu inleder han en mer målinriktad satsning på trail och Trailrunning Sweden Trailtour. Och med sig har han ett lag till teamtävlingen. Läs mer på sajten 👉 Trailrunningsweden.se @linushultegard #trstrailtour #trailrunningsweden
Även traillöpare mår bra av att träna annat. Den här veckan får vi längd på passet genom att kombinera. T ex skidåkning och löpning. Ut och njut! #veckanspass #trailrunningsweden #trailrunning #löpning #längd
VECKANS PASS - Syftet med passet är att höja den maximala syreupptagningsförmågan, d v s att träna upp hjärta och lungor att leverera ut en större mängd syre och träna musklerna att ta emot och använda syret. Du hittar passet på hemsidan 👉 Trailrunningsweden.se ! #veckanspass #trailrunningsweden
Har @alexanderholmblad Instagrams snyggaste löpsteg? säsongen 2023 satsar han på traillöpning. Först ut är Hoka Torekov-Båstad. Intervjun med Alexander hittar du på sajten #trailrunningsweden #torekovbåstad #traillöpning #craft

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X