Mästarna IKHP Running Team förstärker

Förra säsongen var IKHP Running Team de obestridliga mästarna av Trailrunning Sweden Trailtour. De vann lagtävlingen medan Karin Spjuth och Oscar Claesson även tog hem de individuella toursegrarna. Nu...

Förra säsongen var IKHP Running Team de obestridliga mästarna av Trailrunning Sweden Trailtour. De vann lagtävlingen medan Karin Spjuth och Oscar Claesson även tog hem de individuella toursegrarna. Nu i helgen samlas teamet för en förberedande träning på Omberg, nästa helg springer de årets första deltävling Hoka Torekov-Båstad.

Lagkapten Jimmy Iby ger oss en genomgång av läget inför säsongsstarten.

"Oscar Claesson, som tog hem hela TRS Trailtour ifjol, har åkt mycket skidor och tränat mycket backe. Han säger att han saknar speeden, men vi får se.

Hans bror Benjamin Claesson ser riktigt stark ut och kommer att ta ett stort kliv i år. Om han kan rå på Oscar är oklart, men det kan mycket väl hända på en mindre kuperad bana. I vinter tog han SM-silver i M22 på 1500 m. I träningstävligen Munksjön runt slog han Oscar med 7 sekunder och satte ett otroligt bra banrekord.

Lillebror Gabriel Claesson har även han sprungit bana i vinter. På 1500 m på junior-SM fick han slita ont mot övermäktigt motstånd, men han är på g och är bättre i år än förra året.

Mathias Sandstedt har gjort en supersatsning och legat på träning i fjällen hela vintern. Han kommer hem i dagarna, så löpformen är jag osäker på, men han har tränat otroligt mycket och kommer säkerligen att höja sig som löpare i år.

Regerande trailtourmästarinnan Karin Spjuth ser som vanligt stark ut. Men det är svårt att säga med henne, för i tävlingssammanhang höjer hon sig alltid rejält.

Två intressanta namn är nya för året. Erika Åkesson har tidigare satsat på orientering, men ansluter nu till teamet. Hon ser stark ut och är en av få som slog Karin ifjol. Och kan hon slå Karin, ja då kan hon slå alla.

Kalle Öhlund är en ung lovande löpare som kommer från den starka orienterarfamiljen Öhlund. Han var riktigt stark innan jul, men fick sedan en lång sjukfrånvaro på 6-7 veckor. Troligen kommer de första loppen inte att vara jättebra, men han kommer säkerligen vara i bättre slag till sommaren."

Lagkapten själv har fått fokusera på få men hårda pass främst på bana.
- Det blev då naturligt att göra en satsning på IVSM (Inomhus-SM för veteraner). Nu ser allt betydligt bättre ut för egen del och min trailträning börjar den här veckan, men jag har svårt att se att jag kommer ha någon jättebra långlöparform redan till den 25 mars, men vi får se. Jag behöver nog kliva upp ett pinnhål för att vi ska klara av att upprepa segern i trailtouren. Det ser ut att bli en kamp på helt annan nivå i år, vilket så klart är superbra för sporten, säger han.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Härligt pass med trailbykidmark 🥰 hobo hill . Vilken utsikt wow . Livskvalitet deluxe . Tack för idag Gunilla och marieinqatar 🥰 #trailrunningsweden #trailrunning
Vad gör Brooks med sina sulor?

De blir alltid orimligt varma efter ett tag. Det kan vara min slovengen som ställer till det för jag har fått för mig att även min bror har upplevt detsamma. Tur att samma slovengen gjort att jag samlar på gamla sulor och kan byta ut…🙌

Någon annan?
#Lärare #löpning #utomhusträning #springa #springigbg #löpningärkul #göteborgsvarvet #partille #göteborg #älskalöpning #löpningärlivet #löpare #löparglädje #ultralöpning #ultralöpare #trail #trailrunning #trailrunningsweden #runnersworldswe #aktivitus #runfeeling #träning #träningsglädje #rörelseglädje #rörelse #måbra #långpass #springa  #solvikingarna #teamnordictrail
“Vivemos em um mundo onde tudo tem preço, mas quase nada tem valor, às poucas coisas que tem valor, poucos sabem valorizar.”
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas bhtrailrun 
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner
Alla turer är inte solskensturer #gettingitdone 

#mud #trail #mondaymotivation #trailrunning #trailrunningcommunity #løb #trailrunningsweden #hillrunning
Så var det måndag igen då och den här bilden dök upp som minne. Får representera en start på något bra istället för min vanliga måndagsångest. Lite rutiner mår jag bara bra av och känner mig inspirerad att komma igång. Nu kör vi 💪💪💪

’
’

 #jagspringer #löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningman #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runnerscommunity #runforfun #happyrunner #runforlife #runningismytherapy #trail #trailrunning #trailrunner #imarunner #trailrunningsweden #runnershigh #laufen #bieganie #courseapied #winterrunning
Han är snabb. Och bra i teknisk terräng. Jonatan Fridolfsson har egenskaper som gör honom till en av storfavoriterna i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Intervju med honom finns på sajten #trailrunningsweden #trstrailtour #torekovbåstad #hoka
Sindre Buraas har gjort 28.56 på 10 000 meter och 13.11 på 5 000 meter, där han var i VM-final 2013. Nu är han springande lagkapten för Oslobaserade Hoka x Untold Movement. Teamet tog båda segrarna vid fjolårets Hoka Torekov-Båstad, men i år ser Sindre teamet som en outsider. 🇳🇴 Läs intervjun med @sindreburaas på sajten 👉 Trailrunningsweden.se #trailrunningsweden #trstrailtour #flyhumanfly #hoka #untoldmovement
”Quitter never wins, winners never Quit” 

Den här bänken passerar du längs med banan. Ta en paus vid behov, och sedan fortsätter du stark hela vägen in i mål💪 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit
Underlag som ger flow. Känslan av att tiden står still och att vara ständigt i nuet. #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #traillöpning #trailrunning
Någonstans i Göteborgs skärgård
Nog ska vi ha lite kul i år också 🥳
I den här Veckans Pass blir det kort backe 15*30 sek. Du hittar passet på sajten #trailrunningsweden #veckanspass
Grym säsongsinledning av Johanna Åström - 🥈på Transgrancanaria! 📸 @transgrancanaria #trailrunningsweden #transgrancanaria
Veckans Pass är signerat My Svensson: 4-3-2 min intervaller. Du hittar det på sajten #trailrunningsweden #veckanspass #traillöpning #torekovbåstad
Linus Hultegård har gjort starka inhopp i trailvärlden då och då. Nu inleder han en mer målinriktad satsning på trail och Trailrunning Sweden Trailtour. Och med sig har han ett lag till teamtävlingen. Läs mer på sajten 👉 Trailrunningsweden.se @linushultegard #trstrailtour #trailrunningsweden
Även traillöpare mår bra av att träna annat. Den här veckan får vi längd på passet genom att kombinera. T ex skidåkning och löpning. Ut och njut! #veckanspass #trailrunningsweden #trailrunning #löpning #längd
VECKANS PASS - Syftet med passet är att höja den maximala syreupptagningsförmågan, d v s att träna upp hjärta och lungor att leverera ut en större mängd syre och träna musklerna att ta emot och använda syret. Du hittar passet på hemsidan 👉 Trailrunningsweden.se ! #veckanspass #trailrunningsweden

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X