”Som inför en VM-stafett”

Fredrik Bakkman vann premiärupplagan av Hoka Torekov-Båstad 2021 och ser nu fram emot att möta ett starkare startfält än någonsin i ett traillopp. Dessutom är han aktuell som ny...

Fredrik Bakkman vann premiärupplagan av Hoka Torekov-Båstad 2021 och ser nu fram emot att möta ett starkare startfält än någonsin i ett traillopp. Dessutom är han aktuell som ny i Team Språng Merrell och gör i år en fokuserad satsning på Trailrunning Sweden Trailtour.

– Jag börjar bli lite nervös inför Hoka Torekov-Båstad. Kroppen svarar bra, men jag skulle vilja få in några fler kvalitetspass för att säkerställa att jag är i bra form. Men men, jag tror att jag är redo. Sedan funderar jag mycket på hur fort det kommer gå i starten med alla friidrottare på plats, det blir nog till att ligga över gränsen där för mig och hoppas att jag återhämtar mig i backarna. Det känns som inför en VM-stafett just nu. Men det ska bli riktigt kul och jag börjar bli väldigt sugen på tävling, säger den tidigare VM-guldmedaljören i orientering.

Teamtävlingen i Trailrunning Sweden Trailtour blev en succé ifjol och lockar ännu fler lag i år. Bakkman kommer att ingå i Team Språng Merrell den här säsongen.
– Det känns kul med en nytändning, säger Bakkman.

Fredrik Bakkman.

Lagkaptenen i Team Språng Merrell, Joel Språng, ser fram emot en ny säsong på touren.
– Efter förra årets roliga tour, insåg vi hur kul det är att springa i lag. Därför tänkte vi att det hade varit roligt med ett fullt lag på åtta personer och därmed få fler att uppleva touren i ett lag. Så under försäsongens ”silly season” har vi lyckats göra tre supervärvningar som kommer krydda laget lite extra inför årets säsong. Tre grymma löpare i Sara Bäckström, Martin Bäckström och Fredrik Bakkman. De kommer tillföra en härlig spets och blir mäktiga tillskott till laget. Alla tre har ju fina meriter, Fredrik som en av Sveriges vassaste traillöpare och Martin och Sara satsar dessutom på OCR-EM och -VM, säger han.

Sara och Martin Bäckström.

– Först och främst är det gemenskapen i ett lag som lockar. Många av oss är ”gamla” lagsportare som saknar känslan av att vara i ett lag i denna individuella idrott. Därför är det oerhört kul att tillsammans träna inför, åka till loppen och umgås innan och efter. Givande att också kunna dela tankar om sin träning och bolla idéer kring hur de andra tränar, osv. Vi hoppas på att göra en ännu bättre prestation än förra årets fjärde plats, roligt om vi kan komma upp på pallen. Men det verkar bli många starka lag i år, så det blir tufft!

– Under våren ser vi fram emot en rolig säsong med roliga lopp, vi ska försöka vara med på så många som möjligt. Vi ser fram emot Isabergs tuffa bana, vi gillar skarpt banan med lite extra fokus på monsterbackar. Sedan ska det bli skoj att komma upp till Sundsvall och springa minitouren, ett roligt tillskott i årets tour! Vi ser fram emot en rolig och utmanande säsong, säger Joel.

fr v Linda Karlsson, Joel Språng, Ella Brandt, Mathias Jonefjäll och Ida Larsen.

Utvalda nyheter

Vilket blir ditt nästa traillopp?

Guider utrustning

Vi hjälper dig till rätt modell

Vi är sociala

#trailrunningsweden

Share the passion of trail

Härligt pass med trailbykidmark 🥰 hobo hill . Vilken utsikt wow . Livskvalitet deluxe . Tack för idag Gunilla och marieinqatar 🥰 #trailrunningsweden #trailrunning
Vad gör Brooks med sina sulor?

De blir alltid orimligt varma efter ett tag. Det kan vara min slovengen som ställer till det för jag har fått för mig att även min bror har upplevt detsamma. Tur att samma slovengen gjort att jag samlar på gamla sulor och kan byta ut…🙌

Någon annan?
#Lärare #löpning #utomhusträning #springa #springigbg #löpningärkul #göteborgsvarvet #partille #göteborg #älskalöpning #löpningärlivet #löpare #löparglädje #ultralöpning #ultralöpare #trail #trailrunning #trailrunningsweden #runnersworldswe #aktivitus #runfeeling #träning #träningsglädje #rörelseglädje #rörelse #måbra #långpass #springa  #solvikingarna #teamnordictrail
“Vivemos em um mundo onde tudo tem preço, mas quase nada tem valor, às poucas coisas que tem valor, poucos sabem valorizar.”
.
.
.
.

trailrunningbr trailrunnermag minastrailrun loucosportrail_run viciadosemcorridaderua boadacorrida cladestinosbh bhtrailrun rockgarden_trailclub correndomontanhas bhtrailrun 
.
.
.
.

#minastrail #minasgerais #minas #corrida #corridademontanha #cachoeira #vidasaudadel #gopro #goprophoto #influenciador #digital #natureza #trailrunning #trailrun #trailrunners #trailrunnersbrasil #trailrunningsweden #fotododia #trilha #corredor #montanha #runner
Alla turer är inte solskensturer #gettingitdone 

#mud #trail #mondaymotivation #trailrunning #trailrunningcommunity #løb #trailrunningsweden #hillrunning
Så var det måndag igen då och den här bilden dök upp som minne. Får representera en start på något bra istället för min vanliga måndagsångest. Lite rutiner mår jag bara bra av och känner mig inspirerad att komma igång. Nu kör vi 💪💪💪

’
’

 #jagspringer #löpning #löparglädje #löpare #løp #running #runner #runningman #runningmotivation #runninginspiration #runnersofinstagram #instarunners #instarunner #runnerscommunity #runforfun #happyrunner #runforlife #runningismytherapy #trail #trailrunning #trailrunner #imarunner #trailrunningsweden #runnershigh #laufen #bieganie #courseapied #winterrunning
Han är snabb. Och bra i teknisk terräng. Jonatan Fridolfsson har egenskaper som gör honom till en av storfavoriterna i Hoka Torekov-Båstad på lördag. Intervju med honom finns på sajten #trailrunningsweden #trstrailtour #torekovbåstad #hoka
Sindre Buraas har gjort 28.56 på 10 000 meter och 13.11 på 5 000 meter, där han var i VM-final 2013. Nu är han springande lagkapten för Oslobaserade Hoka x Untold Movement. Teamet tog båda segrarna vid fjolårets Hoka Torekov-Båstad, men i år ser Sindre teamet som en outsider. 🇳🇴 Läs intervjun med @sindreburaas på sajten 👉 Trailrunningsweden.se #trailrunningsweden #trstrailtour #flyhumanfly #hoka #untoldmovement
”Quitter never wins, winners never Quit” 

Den här bänken passerar du längs med banan. Ta en paus vid behov, och sedan fortsätter du stark hela vägen in i mål💪 #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #enervit
Underlag som ger flow. Känslan av att tiden står still och att vara ständigt i nuet. #paradisetsthlm #uswe #trailrunningsweden #traillöpning #trailrunning
Någonstans i Göteborgs skärgård
Nog ska vi ha lite kul i år också 🥳
I den här Veckans Pass blir det kort backe 15*30 sek. Du hittar passet på sajten #trailrunningsweden #veckanspass
Grym säsongsinledning av Johanna Åström - 🥈på Transgrancanaria! 📸 @transgrancanaria #trailrunningsweden #transgrancanaria
Veckans Pass är signerat My Svensson: 4-3-2 min intervaller. Du hittar det på sajten #trailrunningsweden #veckanspass #traillöpning #torekovbåstad
Linus Hultegård har gjort starka inhopp i trailvärlden då och då. Nu inleder han en mer målinriktad satsning på trail och Trailrunning Sweden Trailtour. Och med sig har han ett lag till teamtävlingen. Läs mer på sajten 👉 Trailrunningsweden.se @linushultegard #trstrailtour #trailrunningsweden
Även traillöpare mår bra av att träna annat. Den här veckan får vi längd på passet genom att kombinera. T ex skidåkning och löpning. Ut och njut! #veckanspass #trailrunningsweden #trailrunning #löpning #längd
VECKANS PASS - Syftet med passet är att höja den maximala syreupptagningsförmågan, d v s att träna upp hjärta och lungor att leverera ut en större mängd syre och träna musklerna att ta emot och använda syret. Du hittar passet på hemsidan 👉 Trailrunningsweden.se ! #veckanspass #trailrunningsweden
Har @alexanderholmblad Instagrams snyggaste löpsteg? säsongen 2023 satsar han på traillöpning. Först ut är Hoka Torekov-Båstad. Intervjun med Alexander hittar du på sajten #trailrunningsweden #torekovbåstad #traillöpning #craft

Trailsnack

Snacka trail med andra?

Youtube

Poddar

Senaste från Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden

Nyhetsbrevet

Nyheter, erbjudanden och tips - var 14:e dag

Meny

X
X