Kilsbergen nästa stopp i Outnorth Trailtour

Outnorth Trailtour är framme vid den fjärde deltävlingen, Blue Mountain TrailRun. 21 km i tuffa Kilsbergen väntar för löparna. Och det är ett starkt startfält som kommer till arenan...

Outnorth Trailtour är framme vid den fjärde deltävlingen, Blue Mountain TrailRun. 21 km i tuffa Kilsbergen väntar för löparna. Och det är ett starkt startfält som kommer till arenan i Ånnaboda på söndag.

På damsidan kommer vinnaren av Kolmårdstrailen, Barbro Fjällstedt Oljans, Team Outnorth. Favorit tror vi ändå att Erika Åkesson (bilden ovan), Team Språng Merrell, får gälla som, efter en mycket fin säsongsinledning. Andra pallkandidater är totalledaren Karin Spjuth (Team Outnorth / IKHP), Petra Kindlund (Runacademy IF), Karin Nilsson (Team Bergspring by Rya Åsar Trail Run) och Agnes Josefsson (Salomon / Vallentuna FK).

– Ska bli kul att testa det här loppet, det är första gången för mig, så det ska bli intressant att se hur man står sig mot konkurrenterna på denna bana. Det är så kul att olika banor passar olika personer, det är det som gör traillöpning så spännande. Det brukar vara skönt att veta hur banan ser ut innan man springer den för att kunna optimera loppet, men den här gången får jag förlita mig på banprofilen och hoppas på det bästa, säger Erika Åkesson.

Bland herrarna hoppas vi att Fredrik Bakkman (bilden nedan) från Team Språng Merrell nu äntligen får göra sin första start i trailtouren för året, efter förkylningskänningar vid flera tillfällen och sedan en krock med orienteringens 10-mila. Erik Linnér (Trail Team Noname) vann Sundsvall Trail för två veckor sedan och gör även han trailtourpremiär för säsongen. De här två utmanas av Anders Fox (Team Outnorth / Spårvägen), Erik Herne (Team Språng Merrell) och Tristan Kipfer (Team Oderborn).

– Vi i teamet är väldigt sugna på tävlingen, saknar väl bara Gustav Runefors som springer världscup i orientering i Schweiz i helgen och Linda Karlsson som troligtvis får kasta in handduken p g a skada. Men annars kommer vi taggade på den nya deltävlingen i touren. Jag är extremt sugen på att få tävla och göra premiär i touren efter två DNS. Formen var rätt bra på 10-mila, så jag tror nog inte att den ska behöva vara sämre på söndag. Men så klart är det lite nervöst då det är en ny bana som jag aldrig sprungit, men tänker mig väl en kontrollerad öppning och sen bara ligga på så gott det går, säger Fredrik Bakkman.

Gustav Westeson från Borås SK leder M22-klassen före Joar Blomqvist (Team Bergspring by Holmryds Mejeri), båda kommer till start på söndag. På damsidan leder Erika Åkesson K22-klassen, trea är Agnes Josefsson.

Team Outnorth och Team Språng Merrell (bilden nedan) är de två team som kommer med de starkaste laguppställningarna. I totalen leder Team Outnorth med 735 poäng före Team Språng Merrell.

Utvalda nyheter

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

5km formcheck i 4,37 tempo. Över förväntan och inga känningar i min tidigare överansträngda sätesmuskel 👌💪
.
.
#running #Runner #runnershigh #instarunners #runnersofinstagram #runnersworldswe #run4world #runforfun #runnerslife #runfree #runningtime #trailrunningsweden

5km formcheck i 4,37 tempo. Över förväntan och inga känningar i min tidigare överansträngda sätesmuskel 👌💪
.
.
#running #Runner #runnershigh #instarunners #runnersofinstagram #runnersworldswe #run4world #runforfun #runnerslife #runfree #runningtime #trailrunningsweden
...

37 3
Special muddy experience on today’s #longrun 

Had a lot of fun: 3.5 hours of rain, forest, wetlands, mountains, and mud. 

I ran trails, gravel roads, and cross country. All of this in my #altraolympus5.

altrarunningfans 

#ad #teamaltra #altrarunningcrew #altraolympus5 #fourseasonrunner #junerunning #trailrunning #legendlifeafter40 #runaddict #löpning #löpningärlivet #løpning #runningcommunity #trailrunninglife #trailrunningsweden #trailrunningmag #trailrunningnation #trailrunningshoes #trailrunninggirl #trailrunningcommunity #trailrunningscenery #trailrunningtips

Special muddy experience on today’s #longrun

Had a lot of fun: 3.5 hours of rain, forest, wetlands, mountains, and mud.

I ran trails, gravel roads, and cross country. All of this in my #altraolympus5.

altrarunningfans

#ad #teamaltra #altrarunningcrew #altraolympus5 #fourseasonrunner #junerunning #trailrunning #legendlifeafter40 #runaddict #löpning #löpningärlivet #løpning #runningcommunity #trailrunninglife #trailrunningsweden #trailrunningmag #trailrunningnation #trailrunningshoes #trailrunninggirl #trailrunningcommunity #trailrunningscenery #trailrunningtips
...

32 0

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X