Alpint marathon i Hammarbybacken

Ett marathon upp och ner i en slalombacke? Ja, 120 personer tyckte att det var ett lämpligt sätt att tillbringa första söndagen i advent. Hammarby Alpin Marathon betyder 22 vändor uppför Hammarbybacken i södra Stockholm för att få ihop ett marathon. För den som springer 23 km loppet räcker det med 12 klättringar à 85 höjdmeter. För marathondistansen blir det alltså en total stigning på 1 885 höjdmeter.

På den långa banan var Jenny Ramstedt snabbast, hela 23 minuter före Frida Södermark.
– Det var oväntat och väldigt roligt att komma hit och vinna. Ett jättefint arrangemang och grymt peppande publik, säger Jenny.

Något som segraren i herrklassen, Dennis Löfving, instämmer i.
– Det var verkligen superbra support och hejarop längs banan. Jag lyckades fördela krafterna bra och är tacksam och stolt att det räckte hela vägen.

Linus Wirén (översta bilden) vann herrarnas 23 km.
– Jag chansade lite redan från start, fram mot spurtpriset som jag kunde ta hem. Sedan försökte jag driva på, även utför försökte jag pressa på – där det är lättlöpt får man ju en del gratis och jag kunde återhämta mig lite. Härlig stämning och rolig lopp att springa, det är lite speciellt med backarna och med många som peppar. 

På damsidan var Nina Sahlin först i mål.
– Det här var lerigt, roligt och tufft. Taktiken vara att gå upp och springa ner, att ta mig till toppen och vara glad! Resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X