Björnfrossa i Kungsberget

I helgen hade Björnfrossa Ultramaraton, med start och mål vid Kungsbergets skidanläggning utanför Sandviken, premiär i strålande sommarväder.

Starten gick uppför Kungsberget och gick sedan 62 kilometer och 1 300 positiva höjdmeter på vandringsled genom skogarna i Sandviken och Ockelbo kommuner innan målgången nåddes, återigen på Kungsbergets topp.
– Löparna sprang på stigar i tät skog och längs vatten, över öppna hyggen och höjder med vindkraftparker och klapperstensfält, sammanknutna av kortare partier på grusvägar. Vid fyra rikligt utrustade energistationer längs vägen fick deltagarna ny energi och påhejning. Efter målgång bjöds det på lagad mat, berättar Tomas Broman i arrangörsgänget.

De 65 startplatserna var slutsålda och 60 personer kom till start.
– Dagen blev riktigt varm och för de flesta av de 50 löpare som tog sig i mål hann det bli många timmar i solen. Vi fick se starka insatser och många gjorde faktiskt sitt längsta lopp någonsin!

För att vara ett litet lopp som arrangerades för första gången så lockade det några riktigt vassa löpare.
– Både dam- och herrsegrare kom in på tider som vi tror kommer att stå sig ett tag: Anna Carlsson, Abisko, vann på 6:14:07 och Joacim Lantz, Ockelbo, på 4:55:45. Det här var en premiär som verkligen gav mersmak och vi ser fram emot en fortsättning nästa år!

Fullständiga resultat

Foto: Anna Karin Bodell, Pia Skoog och Tomas Broman

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X