HeaderAD

Din guide till vinterns bästa pannlampa

Foto: Viktor Olsson

November är här och flera månader med kortare dagar i dagsljus väntar framför oss. Med pannlampa är du fri att springa när och var du vill. Det betyder att du kan fortsätta springa trail hela vintern. Men vilken pannlampa passar dig bäst?

Vi kollade runt hos en rad märken på marknaden och frågade vad de rekommenderar för oss som vill kunna njuta av stiglöpning året om och samtidigt vill ha en prisvärd pannlampa.

Här är svaren och fem riktigt bra alternativ för dig som vill springa i skogen hela vintern:


Lumonite – Lumonite Compass R

Lumonite Compass – Testvinnare, utrustad med den senaste och mest effektiva tekniken. Maximal ljusprestanda och batteritid sett till det lilla formatet och den låga vikten på 140 gram. Lumonite Compass R har en perfekt ljusbild för löpning, den är bred och heltäckande samtidigt som den ger en riktigt bra räckvidd. Den är enkel att använda och har inga jobbiga blinklägen eller liknande. Compass R är byggd i ett enda stycke, alltså helt utan sladdar och batteripack. En extremt ljusstark lampa till ett litet, kompakt och stryktåligt format. Alla effektlägen levererar konstanta ljusflöden (uppmätta i ljuslaboratorium, alltså inga påhittade lumensiffror). Lampan är helt vattentät och har hela 5 års garanti. Inbyggd magnetisk laddfunktion via USB.

Ordinarie pris: 1499 SEK

Läs mer här


Moonlight Mountain Gear – Bright as Day 2000

Moonlight Mountain Gear rekommenderar sin variant Bright As Day 2000 för dig som vill springa trail. Det är en lätt och kraftfull som med 20 grader spridning ger en lång och bred ljuskägla. Stor och lättåtkomlig på- och av knapp med handskar på. Mjuka och smidiga kablar som inte blir stela i kyla. Passiv kylning via lamphuvudets flänsar som kyler i luftflödet. Vid överhettning sänks ljusflödet med 25 % för att skydda dioderna. Lamphuvudet fästs genom GoPro-kompatibelt fäste på hjälm och huvudställning. Vid full effekt ger lampan 2000 Lumen.

Ordinarie pris 2000 SEK (199 Euro)

Läs mer här


MTiger Sports – Ray X10

Ray-X-10 är modellen på MTiger Sports variant som rekommenderas för traillöpare. ”Optimerad ljusbild, lång brinntid, bekväm och säker huvudställning samt marknadens bästa garantier.” Så sammanfattar M TIGER SPORTS själva sin X10.
X10:ans två Cree XPG-dioderna är placerade bakom olika spridningslinser för att optimera längd och bredd på ljuset. Batteripacket sitter stadigt i nacken och ger hela 2 h brinntid på full effekt (700 lumen). Ladda kan man göra både med 230V-laddare och via USB. Fler praktiska funktioner på X10:an är dimmer, möjlighet att använda dioderna var och en för sig samt ett ”kom-hem-läge” som slår till med automatik när batteriet närmar sig urladdning. X10:an har två års full garanti på alla delar – gäller även batteripaket.

Ordinarie pris 1195 SEK

Läs mer här


Mila – Orion

Mila rekommenderar sin lampa Orion med ett nackbatteri. Den ger upp till 2000 Lumen med ett mycket väl spritt ljus. Med Orion ser du marken framför fötterna utan att behöva titta ned och du har även ett ljus som sträcker sig långt. Ljusfärgen liknar solljus och återger alla färger som på dagen. Lampan är lätt och smidig med en total vikt på 320 g. Li-Ionbatteri 3,3Ah med laddare. Ett mycket bra huvudställ som sitter stabilt men skön på huvudet. Lampan har ett inbyggt ”Kom-hem-ljus”, vilket gör att den automatiskt  går ner i ett lågenergiläge i en timme till innan batteriet tar slut. Milas lampor är svensktillverkade och fungerar även perfekt till t ex skidåkning och cykling.

Ordinarie pris: 2950 SEK

Läs mer här


Silva – Trail Runner 3X

Silvas rekommendation är lampan Trail Runner 3X. En lätt, bekväm pannlampa för dedikerade löpare. Med 250 lumen, en ljusstråle som är optimerad för löpning och ett smidigt, uppladdningsbart batteri, är det en perfekt kompanjon på mörka spår. SILVA Intelligent Light® optimerar ljusbilden med den unika kombinationen av en strålkastare med lång räckvidd och en strålkastare med kort räckvidd. Med mindre huvudrörelser och en tydlig bild av nära såväl som avlägsna hinder, får du balans och självförtroende som krävs för att springa fort och prestera bättre. Det breda, “anti slip”-behandlade pannbandet ger en bekväm passform och pannlampan är byggd för att klara alla typer av väder och terränger. 1,8 Ah-batteriet, som kommer i en fästbar kardborreväska, ger en batteritid på upp till 18 timmar. En indikator och en blink-varning hjälper dig att hålla reda på den återstående laddningsnivån.

Ordinarie pris: 899 SEK

Läs mer här

Liknande inlägg

1 Kommentar

  1. Pingback: Ta vinterns löprunda ett steg längre | datakid

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X