Förlängd runda ökar upplevelsen i Tiveden Trail

Ett nytt förlängt varv från 4,7 till 8 km ska göra upplevelsen ännu större för löparna i Tiveden Trail. Loppet arrangeras den 14 juli och bjuder på storlagen vildmark i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden.

Tiveden ligger mellan Vänern och Vättern på gränsen mellan Närke och Västergötland. Här hittar du vild, vacker och väldigt varierad natur med kraftig kupering
– Ändå är vår upplevelse att området fortfarande är relativt okänt för många, och genom Tiveden Trail vill vi få fler att hitta ut och förstå vilken härlig natur vi ju faktiskt har här, berättar Per Emion som är tävlingsledare för loppet.

Till i år har det skapats ett nytt naturreservat, ”Stora Fjället” och i samband med det har det också tagits fram helt nya leder.
– Det är denna möjlighet som har fått oss att kunna förlänga det varv vi kört tidigare år och nu kan erbjuda en längre sammanhängande slinga på 8 km. Det gör att vår längsta distans blir tre varv (23,9 km), men vi erbjuder även ett varv (8,3 km) samt den gamla banan (4,7 km), vilket vi hoppas gör att alla kan hitta en lämplig distans.

Start och mål är liksom tidigare år vid Tivedens vandrarhem där det även finns café, bastu och fina badmöjligheter i insjön direkt efter avslutat lopp.

Ifjol lockade loppet 279 anmälningar och i år förväntas intresset bli ännu större.
– Vi har ett deltagartak på 300 löpare. Det går bra att anmäla sig via webben ända fram, men innan den 9 juli bör du ha fått in din anmälan. Därefter höjs nämligen priset innan webbanmälan definitivt stängs den 13 juli klockan 20:00. Finns platser kvar går det att anmäla sig på arenan fram till start.

Läs mer om Tiveden Trail och anmäl dig här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X