Första mörkerloppet i Falktourens historia

Den fjärde etappen av Falktouren det första mörkerloppet i tourens historia. Det avgjordes på stigar med spång och lite grusväg runt Ljungsjön utanför Falkenberg.
– 248 startande en regnig decemberkväll är bra tycker vi. Det är grymt kul att kunna har målgången inne i ett stort ridhus, det är ju både torrt och ljust, säger arrangören Johan Jonsson.

På herrsidans 10 km vann Andreas Lundblad sin andra etapp för året.
– Jag trodde jag var rökt när jag tappade från andra till fjärde plats strax efter varvningen. Men på något sätt lyckades jag ändå ta mig förbi Isak och Markus. Sedan kom jag ikapp Mikael i sista sekund innan min favoritstig med någon kilometer kvar. Jag visste att det var min enda chans och jag lyckades förvalta den perfekt. Tävlingen var egentligen riktigt tight även om jag såg ohotad ut när jag väl kom till målet.

På damsidan var Emy Torén starkast för kvällen.
– Jag ville egentligen bara hem och lägga mig på soffan i kväll, inte springa en tävling i regn och mörker. Men jag är så glad att jag sprang! Det är alltid lika kul att springa Falktouren och jag hade en bra känsla hela loppet. Det var lerigt, tekniskt och jättekul! Jag längtar redan till nästa (och sista) etappen!, säger Emy som var 19 sekunder före Lena Trillelv i mål.

Damernas 5 km vanns av Marie A Galler och herrarnas korta bana av Simon Horkeby.

Alla resultat

Denna etapp utgjorde tillsammans med Halloween Nightmare som avgjordes i Falkenberg den 2 november, minitouren ReflexDubbeln. Den vanns av Andreas Lundblad och Isabella Knutsson.
Resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X