GIFT – 27 kuperade kilometer på Romeleåsen

Cirka 30 km öster om Malmö ligger samhället Genarp. En mindre by med knappa 3000 invånare och omgiven av vacker natur samt Romeleåsens västsluttning. Romeleåsen sträcker sig cirka 30 kilometer och har en högsta punkt 186 meter över havet.

Den 7 juli är det på nytt dags för Genarps IF Trail, trailloppet som erbjuder en kuperad bana på 27 km med 650 höjdmeter på ett varv.
– Banan går i stort sett enbart på stigar varav 80% är single track. Enligt mig är Romeleåsen Skånes vackraste skogsområde, berättar Laurent Leloup som tillsammans med Gustav Sande agerar tävlingsledare för loppet.

Genarps IF Trail är också en del av Skånes nya Trail Cup och de 200 löparna som får chans att starta i loppet bjuds förutom loppet även på en finisher t-shirt samt pizza och öl efter målgång.
– Dessutom går det bra att ta med hela familjen och kanske kombinera med en utflykt till den gamla kvarnruinen Vattenmöllan eller Ekevallen.

För dig som är sugen på ett genuint lopp i vacker skånsk sommartid, Kika in Genarps IF Trails hemsida där du hittar all information om loppet samt anmälan som har ordinarie öppning till den 1 juli.

Länk hemsida

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X