Guiden till dig som trailarrangör

Det arrangeras årligen cirka 300 traillopp i Sverige. Vissa arrangörer har massor av erfarenhet, andra gör det för första gången. Nu öppnar vi en guide för dig som redan arrangerar eller i framtiden vill anordna lopp.

Vad innebär det att vara tävlingsledare? Vad bör man tänka på när du markerar banan? Hur lockar du deltagare till loppet? Behöver jag kontakta markägarna? Hur ser arenan ut och behövs vätske- eller energistationer? Vad händer om någon löpare skadar sig under loppet? Frågorna kan vara många hos den som ansvarar för att anordna lopp.

På arrangörssidan vill vi skapa en bank med idéer och tips för att öka möjligheten till ett lyckat arrangemang. Tanken är att underlätta för arrangören att genomföra ett bra traillopp, och samtidigt minska risken för konflikter med andra människor eller organisationer.

Här samlar vi också alla nyheter som kan relateras och vara intressanta för dig som arrangör. Det finns åtta undersidor där du kan läsa mer om rollen som tävlingsledare, banan, marknadsföring, arenan, anmälan och tidtagning, energistationer, sjukvård och markfrågor.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X