Icebug Xperience utvecklar med ”Mountain Trail”

Hängmyrar och kanske snö. Icebug Xperience tar steget till ännu en helt unik miljö – den svenska fjällvärlden i landskapet kring Åre.

– Vi var ett gäng som var uppe och rekade lederna i höstas. Det var första gången jag själv sprang i fjällen och det är ju något helt fantastiskt. Nu kan jag verkligen förstå tjusningen och det pampiga som bergslöpning innebär, berättar den lyriske projektledaren Jonas Svengård på Icebug.

Icebug Xperience har funnits sedan 2014 och har inneburit tre dagars upplevelselöpning längs Bohusläns vackra kustremsa. Nya Icebug Xperience Mountain Trail bjuder även det på tre dagars löpäventyr. Under totalt 70 km ligger fokus på 100% naturupplevelse. Välj på tre olika nivåer där du väljer mellan promenad, löpning eller en mix av dessa.

Icebug har medvetet valt ett utsatt datum för premiären som kommer att gå den 11-13 maj 2018.
– Vi gillar när det är geggigt och lerigt och vi är inte rädda för snö heller. Vädret den här tiden på året kan vara allt från sen vinter till tidig sommar. Har vi tur får deltagarna uppleva att springa utför Åreskutans topp en varm och solig dag i lössnö. Det kan bli helt episkt.

Gänget som i höstas var och rekade banorna inför nya Icebug Xperience Mountain Trail.

Markus Torgeby har varit med och lagt banorna tillsammans med lokala Årebor. Under den tredje dagen får deltagarna möta en av Torgebys favoritplatser, en två kilometer lång hängmyr i Edsåsdalen.
– Att få springa i den var det finaste jag gjort i mitt liv. Löpning i fjällmyrar är ju som att åka utför i härlig pudersnö. Det borde alla få uppleva, fortsätter Svengård.

De tre etapperna utgår från Åreskutans topp, Vallbo och Edsåsdalen. Varje etapp avslutas med gemensam lunch vid målet. Officiellt boende för loppet sker på Holiday Club i Åre.
– Icebug Xperience är mer än ett löplopp. det är ett tillfälle att mötas och umgås såväl längs banan som efter loppet.

Anmälan till loppet har öppnat och du kan läsa mer om Mountain Trail på hemsidan.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X