Kerstin ny landslagsledare för ultratrail

Ultralöparna har fått en ny landslagsledare, Kerstin Rosenqvist efterträder Peter Fredricsson på posten som ansvarig för de som springer allra längst i den svenska landslagströjan.
– Det finns väldigt många duktiga svenska traillöpare och jag hoppas kunna inspirera fler att satsa mot landslaget, säger Kerstin.

Hon ser fram emot uppgiften som landslagsledare.
– Det ska bli kul att vara på andra sidan, jag vet ju hur det känns när det går bra och när det går dåligt. Min uppgift blir att stötta och få alla att vara en del av laget. Löparna ska kunna fokusera på sina lopp och inte behöva tänka på annat än prestationen.

Röntgenläkaren som är bosatt i Västerås, har själv ett förflutet som aktiv i landslaget. Med en bakgrund som orienterare, hittade Kerstin ultralöpningen 2008 och var med i landslaget som väglöpare 2011- 13.
– Sedan upptäckte jag hur kul det är att springa trail. Nu tränar och tävlar jag för att det är skoj, jag springer cirka sju mil i veckan. Mitt eget träningsmål för i år är åttadagars-loppet Cape Wrath Ultra i Skottland i slutet av maj.

Årets främsta ledaruppdrag blir VM i Ultratrail i maj.
– Laget tas ut i sin helhet efter Transgrancanaria i slutet av februari. Sex löpare är redan klara, se nedan, och det finns möjlighet för ytterligare tre damer och tre herrar att ta sig in i truppen. Svenska Friidrottsförbundets krav är att löparen ska ha möjlighet att placera sig topp-20 på VM. Att vi redan nu har löpare för lagtävlingen i både herr -och damklassen är jättekul. Det blir roligt att åka med en större trupp och få visa upp bredden i svensk traillöpningselit.

Efter att uttagningarna är gjorda, hoppas Kerstin på ett läger i VM-terrängen under våren för att löparna ska kunna provspringa banan som ser ut att bli tekniskt utmanande. VM avgörs norr om Valencia den 12 maj, i år är det distansen 80 km som gäller.
– Mitt jobb är att få ut det bästa av löparna just den här dagen. Jag tror absolut att en lagmedalj är möjlig och det finns kapacitet i truppen för individuella medaljer också.

Truppen till VM i Ultratrail, 12 maj i Penyagolosa, Spanien
(truppen kan komma att kompletteras i slutet av februari)

Kristin Berglund
Fanny Borgström
Johanna Bygdell

André Jonsson
Johan Lantz
Elov Olsson

I lagtävlingen räknas de tre bäst placerade löparna in.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X