Lerigt i premiären av Tjurruset Helsingborg

Tjurruset arrangeras sedan tidigare i Karlstad, Stockholm och Falun. Nu har den leriga, tuffa höstutmaningen kommit till Skåne och Helsingborg.

På tävlingscentrum på Väla Motorstadion strax utanför staden samlades cirka 900 löpare i helgen för att ge sig ut på 10 km, 5 km eller barnens Kalvruset.
– Efter månader av förberedelser och olika alternativ av banor med mera, var det då äntligen dags. Ett fint samarbete med motorcyklisterna låg som grund för ett bra arrangemang. Visst hade vi en del barnsjukdomar detta första år: kön till nummerlappsutdelningen var över 100 meter lång, toaletterna och duscharna var avstängda p g a byggnation, vi fick hyra in utrustning som inte var lika bra, snitseln försvann på några ställen under natten, parkeringen fylldes snabbt, men deltagarna hade ett mål, springa en bana i lera. Den målsättningen uppnåddes med råge, sällan har arrangörsklubben IS Göta sett fler nöjda och glada deltagare än vi gjorde vid målgången. Bara glada minner, selfies i massor och härliga skratt – detta vill vi göra igen var den vanligaste kommentaren, berättar BG Nilensjö i arrangörsföreningen.

– Förmodligen har deltagarna det lika tufft att bli rena efteråt som arrangörerna hade att få rent på området. Leran och lördagens SPA behandling sitter i länge…, ler han.

Lena Jakobsson, Nybro OK, var överlägsen i damernas 10 km och vann med nästa fem minuter. Kenth Fransson, IS Göta, var nästan lika suverän han och tog segern med över fyra minuter i herrarnas 10 km. Damernas 5 km vanns av Malin Påhlsson, Springgruppen, och i herrklassen tog Jacob Kämpsten, Göteborg, segern med dagens tajtaste marginal på 8 sekunder.

Resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X