Lerigt och deltagarrekord i Winter Cross Run

I lördags var folkracebilarna och motorcyklarna utbytta mot löpare på Svampabanan i skånska Tomelilla. Fjärde upplagan av Winter Cross Run går till historien som det lerigaste hittills. Det ihållande regnet dagarna före loppet hade gjort att tävlingsarenan bitvis förvandlats till ett gyttjebad. Årets slogan var passande nog ”ju grisigare, desto roligare”. Vädret verkade dock inte vara något som avskräckt, det blev återigen deltagarrekord med drygt 400 startande.

Tävlingen har två distanser: 4 km och 7,6 km, väljer man att springa båda är man dessutom med och tävlar om den sammanlagda segern i ”Dödskallen”. Tävlingen lockade ett starkt startfält på både herr och damsidan, med deltagare från flera olika discipliner. Det blir alltid spännande när OCR-atleter ställs mot motorcrossförare, skidåkare mot swimrunners och multisportare mot vardagsmotionärer.

Trots den hårda konkurrensen var det två löpare som utmärkte sig lite extra, sydsveriges trailstjärna Amanda Nilsson och den danske OCR-löparen Anders Poul som båda tog hem segern i samtliga distanser (bilden nedan). Trots övertygande vinster fick de kämpa hårt på den kuperade banan för att ta sig först över mållinjen. Under 4 km loppet utmanades Anders närmast av Peder Enoksson (2:a) och Fredrik Petersen (3:a) och under det längre 7,6 km loppet av Martin Lindström (2:a) och Andreas Thell (3:a). På damsidan var det Amandas ständiga vapendragare Tilde Jensen som knep båda andraplatserna. Tredjeplatsen på den korta distansen vanns av Anna Eriksmo och den långa av Kristina Nyström, Sara Hannerz kom på en tredjeplats i dödskallen.

Fullständig resultatlista

Foto: Oskar Henriksson @storasmaoskar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X