Lopptips: Testa nya Ultimate Trail

Hur långt är du beredd att springa? Hinner du vidare till nästa start? Den 4 november 2017 är det premiär för ett helt nytt traillopp vid Domarudden i Åkersberga. Ultimate Trail är ett koncept som ger deltagaren spännande valmöjligheter och en löputmaning från dagsljus vidare in i kvällens mörker.

Klockan 15:00 går den fösta starten för dagen på den tio kilometer långa banan vid Domaruddens naturreservat, mitt i vacker Roslagsterräng. När starten väl gått har du 58 minuter och 50 sekunder på dig att ta dig runt banan innan det är dags för start nummer två. Klarar du ytterligare en mil med de förutsättningarna går det en tredje och sista start klockan 17:00 då mörkret definitivt har lagt sig över skogen.

Totalt kan det alltså bli ett, två eller tre varv på samma 10 km-bana. Men, hur tuff är då terrängen?
-Det är inte någon särskilt teknisk bana, 6-7 km går på preparerat löparspår, 1,5 km på ett upplyst elljusspår och så 1,5 km som vi lagt på småstigar och delvis helt utanför stigen, berättar Andreas Tjärnberg som är mannen bakom konceptet.

Andreas har under några år arrangerat OCR-lopp i området och vill nu ta känslan från hinderbaneloppen med sig in i skogen.
-När man kommer i mål vill vi att deltagarna skall få känslan ”Va sjutton var jag med om?”. Loppet skall bjuda på överraskningar för deltagaren som man inte hade förväntat sig innan start.

Totalt erbjuder premiären av Ultimate Trail 150 startplatser och vill du knipa en av dem gäller det att vara på hugget direkt då det bara är ett fåtal platser kvar.

Läs mer och boka din plats till premiären av Ultimate Trail här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X