Lopptips: Testa vintervarianten av populära Bocksten TrailRun

Ett av Sveriges snabbast växande lopp och en unik arena i Åkullas bokskogar. I somras lockades närmare 700 löpare till Bocksten TrailRun. Den 27 januari är det dags för den andra upplagan av vintervarianten, som kan bli lika populär.

– Vi har fortsatt att utveckla våra banor, och har nu hittat en runda vi verkligen ser fram emot att visa upp för våra deltagare, berättar Mattias Skärbäck som är en av de fyra initiativtagarna till loppet.

En bra bana för Skärbäck betyder mycket trail på små stigar, men även bitar som helt lämnar stigarna för att gå rätt ut i terrängen. Dessutom backar upp och ner om vartannat. En nyhet för året blir varvningen på den långa 22 km-banan vilket gör att publiken får se mer av löparna.

– Vi brinner verkligen för det här med att arrangera traillopp och vill hela tiden utvecklas. Ifjol fick Varbergs kommun upp ögonen för det jobb vi gjort då många besökare kommer till oss. Nu vill de också vara med och hjälpa till att få loppet att växa. Det känns riktigt bra för framtiden att de är med och bidrar.

Hur är snöläget och vad ska man som löpare förbereda sig på?
– Snöläget just nu är obefintligt och blöta marker. Som deltagare kan man ändå vänta sig en härlig löptur i läcker natur. Sedan kommer de närmsta veckornas väder att påverka underlaget under loppet i stor utsträckning. Vi hoppas på att få lite kyla och vitt på marken, så att det blir riktig vinterkänsla. Det är ju svårt att påverka, men vi kan redan nu avslöja att de två myrar som ska passeras knappast kommer att vara helt frusna. Så bra skor och strumpor som håller värmen är att rekommendera.

I herrklassen är duktiga Linus Hultegård redan anmäld och får gälla som favorit, medan damklassen tycks mer öppen än så länge. Fram till söndag 21 januari går det att anmäla sig till ordinarie pris via hemsidan. Därefter är det efteranmälan på plats som gäller i mån av plats.

Läs mer på BockstenTrailRun.se

Se deras trailer inför loppet på Youtube.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X