HeaderAD

Närmare 1000 deltagare i första säsongen av 2XU Reflect Run

Med premiärpass i Åre den 19 oktober, har 28 orter i Sverige arrangerat 2XU Reflect Run under november. Serien har blivit en succé och fått väldigt positiv kritik från såväl deltagare som ledare.
– Det här ska vi definitivt göra om på nytt, säger Malin Andersson, country manager på 2XU Sverige.

Totalt har närmare 1000 deltagare tagit chansen att i grupp utforska mörkret med pannlampa. Att få sparring och stöd att ge sig ut i skogen i en månad när det är mörkt, kallt och tar emot lite extra, har varit en bidragande orsak till satsningen.
– Vi vill att folk orkar hålla i löpningen året om. Den finns många olika former av löpning, men att våga och orka ge sig ut i skogen under denna tid på året kräver lite extra. Kan vi få fem av hundra löpare att fortsätta hålla i med löpningen även vintertid är vi nöjda med vad vi åstadkommit, berättar Malin.

Många av grupperna har verkligen gjort träningspassen till en happening. I Ludvika kom ett lokalt företag och stekte hamburgare vid det sista tillfället. På många orter har det bjudits på fika med glögg och pepparkakor efteråt.

2XU Reflect Run 25K
Löpträningen i grupp har varit helt utan fokus på tid eller prestation, ett träningspass där social gemenskap och sammanhållning är det viktiga. Som final på serien anordnas nu ett 2XU Reflect Run 25K den 12 januari i samband med Sandsjöbacka Trail. Banans 25 km har start i Billdal och mål på Slottskogsvallen i Göteborg, den slingrar sig genom vackra Sandsjöbacka naturreservat. Längs med banan kommer det finnas en vätskestation, och en Reflect Pep-Zone där löparna kan njuta av musik och fylla på energidepåerna. Loppet välkomnar både den vana löparen och nybörjaren.
– Det blir en kul final på serien och ett lopp att se fram emot. Även om vi vet att det är långt att resa för många, så tror vi att det kommer att bli en härlig happening för alla som gillar traillöpning, avslutar Malin.

Linus Stridsman på Sandsjöbacka Trail ser också fram emot samarbetet:
– Vi tycker det är jätteroligt att ha med oss 2XU som partner på vår mörkaste och häftigaste distans. Tillsammans kommer vi att erbjuda deltagarna en löpupplevelse utöver det vanliga. Det blir en sprakande kickstart på lopphelgen som vi redan längtar till.

2XU Reflect Run 25K

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X