Nya grepp väntar i Sundsvall Trail 2019

Sundsvall Trail har under de två senaste åren etablerat sig som det tuffa ultraloppet, med en stor del av bansträckningen mitt ut i terrängen utan stigar. När anmälan öppnar till 2019 är lite överraskande längsta distansen förkortad från 52 till 21 km.

– Att byta bansträckning och alltid erbjuda något nytt, det är en av våra huvudtankar, men till 2019 har vi fått byta terrängområde helt och hållet. För att göra en lång historia kort, så beror det på att en markägare i en betydande del av terrängen nekat oss tillträde till hens mark. Därför har vi nu beslutat oss för att nöja oss med 21 km som längsta distans, berättar tävlingsledaren David Holmberg.

Därmed väntar ett helt nytt koncept för Sundsvall Trail som ändå är positiva till förändringen som man ser kan skapa nya möjligheter. Kortare distanser betyder mer energi över hos deltagarna, vilket ger utrymme för en mer komplett trailhelg.
– Vi kör ett backrace på fredagen och huvudloppet på lördagen, dessa räknas samman till en tour. Sedan blir det socialt häng med middag och föreläsning på lördagskvällen och ett guidat träningspass i hemlig terräng på söndagen.

Det går fortfarande att ta morgontåget från Stockholm eller Umeå på lördagsmorgonen, bli hämtad på tågstationen, tävla ett riktigt fint traillopp, käka lunch och sedan skjutsats tillbaka för hemresa.
– Men vi hoppas på att många tar chansen att njuta av hela helgen med tre helt olika löpupplevelser.

Fredagens Nolby Sky Sprint Race blir ett 1,8 km långt lopp uppför den, i Sundsvall Trail-sammanhang, redan legendariska Nolbykullen.

Arenan för huvudloppet på lördagen flyttas ut till Lörudden, ett fiskeläge med anor från 1600-talet, vid kusten söder om Sundsvall. De nya banorna blir minst sagt bli kustnära.
– Jag tror inte att 21 km-banan är längre än en kilometer från havet någon gång. Det här gör att kuperingen blir klart mindre än tidigare, men andelen av banan som går obanat kommer vara drygt hälften. Det kommer fortsatt att göra oss till ett av Sveriges mest tekniska traillopp, säger David Holmberg.

Sundsvall Trail 2019 arrangeras den 17-19 maj, anmälan öppnar 1 december.

Läs mer och anmäl dig här

Inspiration från 2018 års Sundsvall Trail.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X