30 startplatser kvar till RM i Ultratrail

Den 3 juni är det premiär för Riksmästerskap i Ultratrail för seniorer och veteraner. Loppet genomförs i samband med Sundsvall Trail och det är den längsta banan, 52 km,...

Den 3 juni är det premiär för Riksmästerskap i Ultratrail för seniorer och veteraner. Loppet genomförs i samband med Sundsvall Trail och det är den längsta banan, 52 km, som gäller för dig som vill ta chansen att bli Riksmästare.

Intresset för loppet är stort och de totalt 450 startplatserna i loppets tre längsta klasser börjar sina.
- Det finns just nu 30 platser kvar som är vigda för löpare som vill delta i Riksmästerskapet, men vi räknar med att de är borta den sista april då vi stänger ordinarie anmälan meddelar tävlingsledaren David Holmberg.

Bland eliten är det några namn som sticker ut lite extra. Bland dem har VM-aktuella Johanna Bygdell och fjolårets VM-löpare Jennifer Asp meddelat att de kommer. Bland herrarna kommer fjolårets segrare i loppet, Andreas Svanebo, samt den urstarka ryssen och Morabon Roman Ryapolov till start. David Holmberg hoppas också på att ytterligare några riktiga toppnamn ska anmäla sig.
- Ja, visst hoppas vi att det trillar in ytterligare löpare som vill vara med och slåss allra högst upp. Vi väntar just nu på besked från en hel del löpare, men för eliten är det ett tufft schema, där många har ambitioner på andra ultralopp nere i Europa som ligger veckorna före och efter.

Sundsvall Trail har gjort sig kända för att ha en riktigt tuff Ultra-bana. Hur kommer banan bli i år gentemot fjolåret och hur påverkar den sena vintern arrangemanget?
- Vi har utvecklat banan vidare från ifjol, kuperingsmässigt och tekniskt är den i paritet med fjolåret, vilket innebar segrartider över 6 min/km. I år går den från A till B med förhoppning om att höja upplevelsen och variationen än mer. Så fort snön har försvunnit kommer vi att jobba för att springa upp och förbättra stråken. Jag tror snarare att den sena vintern kommer göra det mer lättsprunget då undervegetationen troligtvis inte har hunnit växa upp lika mycket som normalt. Dessutom innefattar vår bana väldigt få riktigt blöta partier.

Havstrailen 6 maj

För den som vill komma riktigt bra förberedd till RM arrangeras ett lopp på delar av de inledande 15 km av banan den 6 maj. Det blir på de mest havsnära stråken som förhoppningsvis ska hinna bli helt fria från snö till dess.
- Havstrailen, eller för-RM, blir ett genrep både för löparna och för oss som arrangörer, och därtill första deltävlingen i den lokala trailserien Altra Trail Tour. Eftersom det har varit en så kall och snörik vinter kommer det bli ett intensivt arbete med förberedelser i maj månad. Dessutom är det många lokala löpare som inte har hunnit komma igång med barmarksträningen före det i år.
Läs mer om Sundsvall Trail och Havstrail här:

www.sundsvalltrail.se
www.altratrailtour.se
www.sundsvalltrail.se/havstrailen/

Utvalda nyheter

Loppen du vill springa

Löpargrupper

För dig som vill upptäcka nya stigar på hemmaplan - ihop med andra.

Outnorth Trailtour

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet? Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar.

Trails of SWE c/o Dacia

Trails of SWE c/o Dacia är 4 lopp, 4 naturtyper, 4 sätt att uppleva vårt fantastiska land. Och 4 sätt att få använda hela din kapacitet, att våga vara grym.

Guider utrustning

Få hjälp inför ditt köp av skor, pannlampor eller löparryggsäck. I samarbete med Outnorth.

Trailkalendern

På fjället, längs havet, i skogen. Här hittar du alla svenska traillopp i en kalender.

Shop

Snyggkläderna, presentkort och löpargrupperna

Trailrunning Swedens Shop

Vi är sociala

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen  #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb

12 km Trail Run.
En skön sen eftermiddags tur. Lätt bistert ute , men det är bara att slå undan den dåliga tankarna. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😂😂
☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲☀️☀️☀️☀️☀️🌲🌲🌲🌲🌲
#swedenrunners #trailrunningsweden #walk #bike #lauf #running #runner #träning #training #älskarlöpning #lob #löpning #løb #ultra #ultrarunning #ultrarunner #trail #trailrunning #marathon #marathontraining #halvmaraton #endurance #laufen #inlineskate #cycling #roadbike #goodr #run #mtb
...

239 18

Podcast

Vi gillar traillöpning och vi gillar att snacka! Därför blev Trailrunningpodden och Idre Fjällmaratonpodden till. I Trailrunningpodden möter Elisabeth löpare och profiler för att snacka om trailrunning, träning, mål och äventyr. I Idre Fjällmaratonpodden går hon på djupet i fjällmaraton och fjällöpning.

Nyhetsbrev

Trailrunning Sweden AB
Hästtorget 6, 312 30 Laholm
VAT-nr SE559145416901
Email: [email protected]


Lägger till i kundvagnen

  • x
X
X