Åda Wild Boar – en löparhelg med naturen som bas

Åda var platsen där de första vildsvinen rymde från ett hägn och förvildades, härifrån har de spridit sig över Sörmland. Nu springer traillöparna i grisarnas vackra skog i Åda Wild Boar.

– Här möter löparna hav och inland, höga klippor, kala hällar, mossar och djupa skogar. Det är som en stor lekplats och löpningen blir verkligen varierad, säger Anders Nordström, pressansvarig.

Nytt för 2018 är att ÅWB Trail, ÅWB Challenge och ÅWB Stafett samlas under en helg den 6-8 april. Den inleds med nyheten ÅWB Stafett, där lag om tre personer springer distanserna 2, 5 och 12 km.
– Stafetten kom till för att fler ska kunna vara med: familjer, företag och kompisgäng, nybörjare och erfarna löpare, oavsett ålder. 2 km banan är att likna vid en teknisk intervallbana, där man får känna på traillöpningens olika moment på en hanterbar distans. 5 km är en lightvariant av 12 km som är ganska tuff med 550 meters stigning, säger Anders.


På lördagen är det dags för ÅWB Trail som erbjuder distanserna 5, 12, 24, 42 och 60 km, och för barnen Kids 2 km. Stora delar av banorna går i obanad terräng.
– Det är som att springa orientering utan karta, det blir tufft och utmanande. Fler och fler uppskattar att komma ut i naturen på det sättet. Vi lockar ofta starka startfält med elitlöpare också.

Helgen avslutas med ÅWB Challenge, ett lopp som blandar löpning med olika tävlingsmoment som minneslekar, gåtor och att bygga stenhögar. Barnvarianten har samma upplägg men är anpassat för att barnen ska ha kul. ÅWB Weekend har
ett permanent tävlingscentrum ute i skogen. Här finns en tipi, grillplats, ledcentral, startfållor, med mera.
– Allt är designat för löpning i naturen. Sådana här centrum finns ute i Europa men detta är helt unikt för Sverige.

Hemsida Åda Wild Boar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X