Engdahl ny Sverigeetta efter 1 juli

Foto: Migu Run Skyrunner World Series.

När Sveriges ITRA-respresentant, Laurent Leloup, presenterar en uppdaterad Sverigelista efter 1 juli är huvudnyheten att Petter Engdahl är ny Sverigeetta. Med det knuffar han ner IFK Moras Jonas Buud till andra plats efter många år som dominant. 

Huvudanledningen till Petters avancemang är hans seger i Livigno Skymarathon i mitten av juni.
– Jag har egentligen ingen direkt kommentar till den nya positionen som Sverigeetta, men vinsten i Livigno var definitvt det bästa jag gjort i min löparkarriär, förklarar Petter.

I damklassen har det inte skett några förändringar i topp 6 förutom att hela Salomontrion Ida Nilsson, Emelie Forsberg och Mimmi Kotka befäster sina positioner ytterligare genom många starka resultat under det andra kvartalet.

Regler

Sverigelistan baseras på löparens 5 bästa resultat 36 månader tillbaka i tiden. För att ett lopp skall vara meriterande till Sverigelistan behöver det vara cerifierat av det internationella förbundet ITRA (International Trail Running Association). På ITRAs hemsida kan du läsa mer om poängberäkningen för Sverigelistan.

Regler för poängberäkning

Aktuella listor

Sverigelistan topp 5 fördelat på respektive ålderskategori

Män (samtliga)

Kvinnor (samtliga)

Uppdatering

Listan kommer att uppdateras med 3 månaders mellanrum. Nästa uppdatering sker efter 2018-10-01.

Synpunkter eller frågor

Har du några frågor eller synpunkter på listan? Kontakta vår svenske ITRA-representant, Laurent Leloup via e-post på [email protected]

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X