Favoriterna premiärvinnare i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR


Idag avgjordes den allra första deltävlingen av Sveriges nya trailtour - Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR. Amanda Nilsson, Ryssbergets IK och Fredrik Bakkman, Team Icebug blev de historiska segrarna i Åhus TrailRun.

I Åhus TrailRun är det 21 km-klassen som är den som ingår i touren.
– Banorna gick i den vackra strandskogen söder om Åhus och vi har sett ett kraftigt deltagarrekord med 860 anmälda löpare, berättar tävlingsledaren Johan Modig i arrangörsklubben Pan-Kristianstad.

I Damklassen stack Amanda Nilsson tidigt i loppet ifrån övriga tjejer och kunde efter 21 km kamp i strandterrängen gå i mål 5 minuter och 24 sekunder före tvåan Emy Thoren, Solvikingarna.

- Det var riktigt tufft i sanden och jag har egentligen mina styrkor i långa backar med riktigt teknisk trail så det här var en utmaning, pustade Amanda efter målgång.

Fredrik Bakkman har ett tufft schema med nattävling i orientering under fredagskvällen, men kunde ändå plocka hem premiärsegern.
- Jag fick en lucka ganska tidigt och vid passagerna på stranden kunde jag under loppet kolla bakåt och ha kontroll på avståndet mot konkurrenterna.

I mål var Bakkman 1 minut och 40 sekunder före Finspångs AIK´s Robin Kantarp tätt följd av Anders Poul Apstacle Running. Nu ser Fredrik Bakkman framåt mot Icebug Backyard Trail den 5 maj som blir hans nästa deltävling i trailtouren.

– Det här blev en riktigt fin tävling i Åhus och riktigt kul att säsongen är igång, säger David Andersson på Trailrunning Sweden som står bakom touren.

Nästa deltävling är Billingen X-Trail den 27 april och den distans som ingår i touren är 12 km.

Resultat

Totalställning Trailrunning Sweden Store Trailtour

Läs mer om Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

Om Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR
15 deltävlingar över åtta månader 2019.
Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 30 bästa löparna i dam- respektive herrklassen. I totalen räknas de 4 bästa resultaten samt finalen, som är obligatorisk att räkna med.
Titelsponsorn Trailrunning Sweden Store är den nystartade webbutiken som Pölder Sport driver i samarbete med Trailrunning Sweden.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X