Ida Nilsson årets kvinnliga traillöpare 2017

2017 har varit ett fantastiskt år för svensk traillöpning, där många av våra största stjärnor har nått stora framgångar i flertalet internationella traillopp. Utan tvekan är det en tjej som har stuckit ut lite mer än övriga. Hon blev också framröstad som årets kvinnliga traillöpare – IDA NILSSON.

Motiveringen lyder:
”Hon vann Swiss Alpine, Transvulcania, Ultravasan, Kia Fjällmaraton… Raden av segrar är lång, Ida Nilsson har haft en fantastisk säsong.”

Grattis Ida! Hur summerar du ditt 2017?
– Det allra bästa var att jag har varit skadefri och frisk, och har kunnat springa de lopp som jag hade tänkt mig att delta i. Kroppen har känts bra och jag märker att återhämtningen efter långa lopp blir bättre och bättre. Det är jag väldigt nöjd med, det är ju bara två år som jag har sprungit så här långa lopp. Några tävlingar som sticker ut under året är Transvulcania, som jag vann för andra gången, och Yading Skyrun i Kina där vi tävlade på nästan 5 000 meters höjd.

Du tävlar mycket. Hur håller du dig hel?
– Jag försöker vara smart och lyssna på kroppen, det är ju en balansgång mellan att träna mycket och att få tillräcklig vila. Sedan tror jag också att jag har haft lite tur i år.

Varför lyckas du så bra som traillöpare?
– Med min bakgrund som friidrottare är jag bra på att hålla hög fart när det blir mer löpbart. Sedan har jag en tålighet och kan springa länge.

Vad väntar under 2018?
– Jag tänker gå upp lite i distans, jag känner mig bekväm med att tävla i 7–8 timmar nu och det blir intressant att öka upp till 12–13 timmar och se vad som händer. Jag kommer att inleda säsongen med Transvulcania på Kanarieöarna, sedan ska jag ge mig på sydafrikanska Comrades, 89 kilometer – det blir något att bita i. Vilket även CCC-UTMB blir, med 101 kilometer och 6 100 meters stigning i bergen från Courmayeur till Chamonix – det lär ta runt 13 timmar.

Just nu är det dock annat än löpning som gäller?
– Jag har just avslutat ett tre veckors skimo-läger (skidalpinism) i Tignes och satsar på EM och en stor fyradagars lagtävling i vinter. Så det blir inte mer än några joggingpass i veckan förrän i mars, nu åker jag helst skidor.

Vinnarpris

Som vinnare i kategorin ”årets kvinnliga traillöpare” vinner Ida en löpanalys på Salming Run Lab och ett presentkort på 3 000 SEK. Imorgon presenteras vinnaren i årets manliga traillöpare.

Powered by

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X