Moras tallhedar får alla ben att vilja springa

Moras öppna tallhedar får vilka ben som helst att vilja springa. Lägg där till ett rejält berg och löpning längs med Dalälvens strand. Då får du banan som möter deltagarna i Mora Trail. Söndagen den 8 juli är det dags på nytt.

– Vi fick mycket ros för förra årets arrangemang och kommer bara göra några små förbättringar till i år. De förändringar vi gjorde på banorna förra året uppskattades av löparna och motionsbanan på 8 km blev succé.  Vi har lagt banan med en naturnära känsla hela vägen och det ska vara en utmaning där motionär och elit på att avslappnat sätt springer tillsammans, berättar Björn Wrahme i tävlingsledningen.

För löparna finns fyra olika distanser att välja bland. 8 km, 15 km, 30 km och 45 km, där de två längsta sträckorna avgörs som varv på 15km-banan. Banorna är väldigt varierande både i kupering, underlag och naturskiftningar. Mora Trail har även klasser för barn och ungdom mellan 2-8 km vilket gör det till ett lopp för hela familjen.

– Förhoppningsvis lyckas vi locka några kändisar till loppet i år också. Förra året hade vi t.ex. skidlandslagets Stina Nilsson och Calle Halfvarsson, löparesset David Nilsson, ultramarathonkungen Jonas Buud och orienteringslandslagets Emil Svensk till start. Det är kul som en extra krydda när den typen av atleter dyker upp, fortsätter Björn.

Var fjärde kilometer längs loppet kommer en vätskestation, vilket innebär att det går bra att springa även ultramaraton 45 km utan att behöva bära med sig vätska, bananer osv.

– Det räcker att ha med sig någon gel och kanske lite salttabletter.

För dig som vill springa går det bra att anmäla sig till en timme före start, men anmäler du dig tidigare blir det billigare.

Hemsida och anmälan

Mora Trail på Facebook


Liknande inlägg

1 Kommentar

  1. Pingback: Läs vad Trailrunningsweden skriver om loppet! – Mora Trail

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X