Rekordintresse för Bocksten Trailrun Winter

Fina stigar och en hel del ”off trail” i bokskogarna runt Bockstens mosse väntar närmare 500 löpare till helgen. Det är dags för den fjärde upplagan av Bocksten Trailrun Winter. 

– Superkul och hedrade att så många vill njuta av våra stigar i verkligheten. Känslan att glida fram i vår arena under denna årstid är lika magisk som under sommaren, berättar Mattias Skärbäck från arrangörsstaben.

Som väderprognosen ser ut kan det även bli riktigt vinterföre med snötäckta stigar som väntar.
-Det är hårt i marken just nu och snabba förhållanden. Stigarna är perfekta och även partierna som vi dragit över myrar är rätt snabba just nu. Vad jag kan se ser det ut som att snön ligger och att det ska kunna bli ännu lite kallare framåt helgen.

Flera starka namn, framförallt på herrsidan, är redan anmälda. Bland annat Patrik Lindegårdh, Daniel Frantzich, Jonathan Fahlén och Linus Hultegård för att nämna några namn.
– På damsidan saknar vi ännu starka löparen Lena Trillelv som vi har hoppats ska komma till start. Det känns i dagsläget mer öppet och vi får se vilka som kommer blanda sig i toppstriden, förklarar Mattias.

En nyhet för i år är den stafett med tre sträckor som arrangeras under lördag eftermiddag.
– Vi ville testa något nytt i år och ersätter det tidigare nattloppet med stafetten. Nu är det 18 lag anmälda.

Mattias Skärbäck testar terrängen i vintervädret. Till helgen kommer närmare 500 löpare till start i den fjärde upplagan av Bocksten Trailrun Winter.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X