Rekordtider i Winter Cross Run

Tättrion ute på Svampabanan utanför Tomelilla i Winter Cross Run. Foto: Oskar Henriksson

Helgens Winter Cross Run blev en publiksuccé och där löparna stod för många fantastiska prestationer med bland annat banrekord på samtliga distanser.

Svampabanan där man vanligtvis kör stora tävlingar i folkrace och motorcross bjuder på utmanande banor och tuff kupering. Årets fina förhållanden med tjäle i marken var säkerligen en av anledningarna till att det blev så fina tider. En annan var det starka startfältet.

Dagen började med 4 km loppet (ett varv) där Björn Östensson segrade före Henrik Orre och Krister Sellman. På damsidan vann Anna Svensson i överlägsen still före Karin Björk och Marie Lennerhagen. I lagtävlingen segrade The Mudrunners.

En timme senare var det dags för den dubbla distansen. Även här var trion från föregående lopp starka men såg sig till slut slagna av den österrikiske landslagsorienteraren från Åhus, Gernot Kerschbaumer. Björn Östensson blev 2:a knappt slagen av Gernot och Henrik Orre 3:a. På damsidan var det återigen Anna Svensson som tog hem segern denna gång utmanad av Lisa Eneroth och Amanda Leo. I lagtävlingen segrade här Malmö Gerillalöpare.

Genom sin seger i de båda loppen tog Anna Svensson också hem den sammanlagda segern ”dödsskallen” genom att vinna båda loppen. På herrsidan vann Björn Östensson den sammanlagda segern.

Det blev deltagarrekord med nästan 500 startande och en stor publik som kunde följa de tuffa duellerna.

Länk till fullständiga resultat

Prispallen i herrarnas långa klass där Österrikaren Gernot Kerschbaumer tog hem segern. Foto: Lina Kippel

 

Prispallen i damernas långa klass med Anna Svensson som segrare. Foto: Lina Kippel

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X