Rekordvärme på Swedish Alpine Ultra

När långlöparentusiasten och arrangören Roland Engström i höstas öppnade upp anmälan till Swedish Alpine Ultra tog det 18 timmar innan platserna var fullbokade. I helgen genomfördes den rekordvarma upplagan av loppet som startar i Nikkaluokta och 107 km senare går i mål i Abisko.

– Att få uppleva fjällvidderna och att få umgås och lära känna nya löpare tycks vara det starkaste argumentet till att loppet blivit populärt. När vi drog igång 2011 var det ca 10-talet deltagare under några år. 2014 lossnade det och blev ett klart större intresse, berättar Roland.

Trots värmen blev det nya rekordtider i loppet. Jonas Johansson förbättrade sin tid från ifjol med 47 minuter och klockades för 11:05:09. En liknande förbättring gjorde Anna Carlsson som var snabbaste dam på 12:33:44.

För den som är Swedish Alpine Ultra låter som en spännande lopp kommer med största sannolikhet en ny chans 2019. Datumet har Roland Engström ännu inte satt.
– Du som gör loppet för första gången bör ha respekt för att det inte är ett vanligt terränglopp. Att göra 107 kilometer i ett sträck ställer också krav på att disponera loppet och sina krafter rätt. Då inga matkontroller finns bör man tänka på att ha med sig näring eller köpa vid de fjällstugor där proviant finns.

Länk till fullständiga resultat

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X