Så klarar du löpning i sommarhettan

Solen gassar och kvicksilvret stiger. Sommaren är härlig och löpning på sommaren är fantastiskt. Men det är lätt att känna sig lite dåsig och få svårt att komma ut på passet. Ett tips är att träna direkt på morgonen. Tassa ut i daggvått gräs, möt naturen innan någon annan stigit upp, väck kroppen i din egen takt. Avsluta med ett skönt morgondopp innan du går hem och äter en välförtjänt frukost.

I värme svettas vi mer. Det innebär så klart att det blir ännu viktigare att fylla på med vätska. Tänk på att dricka vatten kontinuerligt under dagen. När vi svettas gör kroppen också av med salter och mineraler. När det är riktigt varmt kan aptiten bli lite sämre. Men det går inte att träna hårt på bara vattenmelon och sallad! Tänk på att få i dig lite stadigare mat någon gång om dagen.

Skavsår och blåsor på fötterna kan göra sig extra påminda på sommaren. Det kan vara klokt att tejpa utsatta ställen och smörja in fötterna med vaselin eller liknande för att slippa de onödiga plågoandarna.

Har du möjlighet, så planera ditt långpass så att du passerar ställen där det går att fylla på vatten och gärna en och annan badplats. Kom också ihåg att kolla av kroppen efter fästingar efter passet!

Ut och njut av sommarlöpningen!

Klara löpningen i sommar
* Träna på morgonen
* Drick ordentligt före och efter passet
* Tänk på att fylla på med salter
* Tejpa eller smörj in utsatta ställen på kroppen
* Njut!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X