Stockholm Trail 2019 – nytt datum och extra fokus på hållbarhet

I SAMARBETE MED STOCKHOLM TRAIL

2019 arrangeras det klassiska loppet Stockholm Trail för åttonde året i rad. Sedan första upplagan har loppet årligen arrangerats i juni månad med en bansträckning i Nackareservatet, precis söder om Stockholm City.

- När vi lämnade in ansökningar inför 2019 års lopp var miljöenheten på Nacka kommun tveksamma till ett lopp i naturreservatet under juni. Detta dels på grund av att djuren får ungar och behöver lämnas ostörda under denna period. Då löp- och motionstrenden vuxit sig allt starkare upplever också enheten att slitaget på markerna ligger på gränsen för vad som kan ses som acceptabelt, berättar Marielle Larsson.

Med hänsyn taget till ovanstående och med en dialog med kommunen har arrangörsföreningen OK Södertörn beslutat att flytta Stockholm Trail till den 24 augusti 2019.
- Självklart lyssnar vi och tar till oss. Vi vill såklart låta djuren få lugn och ro och är också medvetna att vi tidigare inte varit tillåtna att arrangera orienteringstävlingar vid denna tidpunkt, så det kommer inte som någon stor överraskning. Beslutet har också bidragit till att vi bestämt oss för att sätta en än striktare hållbarhetsprofil på hela eventet framöver.

Hur kommer man som deltagare märka av er striktare hållbarhetsprofil?

- Stockholm Trail arrangeras på Hammarbyhöjdens IP och det är endast 5 minuters promenad från tunnelbanans hållplats vid Hammarbyhöjden. Vi kommer inte längre att ansvara för någon bilparkering i samband med loppet utan utgår istället från att deltagarna reser kommunalt. Alla transporter av material ska också samköras för att minimera bilresor.

På arenan kommer det även bli ett tydligare fokus på källsortering och återvinning av allt material.
-Våra snitselband som markerar vägen i skogen sparades redan förra året och kommer även i år att plockas ner och återanvändas vid kommande år istället för att slängas.

Hur tänker ni med medaljer och deltagartröjor?

- Det är en fråga vi ännu inte fattat ett definitivt beslut på och just nu har uppe för diskussion. Såväl medaljer som tröjor tenderar att vara viktiga för många deltagare, samtidigt som de är helt oviktiga för andra. Vi ska lyssna in mer bland deltagarna och sedan ta ställning till hur vi ska tänka kring detta framöver.

Är du sugen på att testa Stockholm Trail i höst? Då ska du också ta chansen att hänga på vid deras träningsevent under våren. Det första arrangeras redan den 27 mars ihop med Salming Running och Löplabbet.

Träningsevent 2019

27 mars - 5 km (Farsta Centrum)
6 maj - 5 km & 10 km (Hammarbyhöjdens IP)
29 juni - 5 km, 10 km & 21 km (Hammarbyhöjdens IP)

Loppet

24 augusti - Stockholm Trail - http://stockholmtrail.se/
Distanser: 5 km, 10 km, 21 km, minitrail och ungdom 5km

Läs också om hur det gick på Stockholm Trail 2018.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X