Vecka 25 – Midsommarlöpning, långpass

Passa på denna midsommarvecka att ta med en eller flera löparkompisar på ett långt distanspass. Packa en löparryggsäck med vätska och någon extra energi för att kunna vara ute lite längre tid. Sträckan har ingen betydelse. Målet är att vara ute länge i ett lugnt tempo. Låt den med lägsta tempot bestämma farten.

Lånpassets syfte är att vänja kroppen vara aktiv under lång tid, du stärker leder, ligament, tränar de uthålliga löpmusklerna och din aeroba uthållighet. Sätt gärna upp ett mål, i tid, hur länge du ska vara ute, istället för antal kilometer Ni kan upptäcka någon ny led leta upp en sträcka som ni inte sprungit tidigare och gör löpningen som en utflykt. Ni ska springa i ett lugnt, behagligt tempo. Är det en mycket kuperad sträcka eller många höjdmetrar, så se till att gå i de brantaste backarna för att orka hela vägen.

Tiden på passet varierar förstås beroende på hur tränad du är, vilket mål du har med din löpning och hur långa pass du är van att göra. Målet är att det ska vara ett långt pass i lugn distansfart. Låt säga att för de flesta handlar det om ett pass mellan 2-3 timmar, gör ni det som en dagsutflykt med flera stopp på vägen kan passet vara ännu längre. Ha en fin tur och glad midsommar!

Lycka till!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X