Vecka 49 – Alternativ träning, cykel, skidor, simning

Denna vecka ska vi lägga in ett alternativt träningspass. Som löpare är förstås löpning den grundläggande träningen, du blir bra på det du gör. Det hindrar inte att vi kan lägga in annan träning för att bli ännu bättre, mer allsidig och starkare.

Under vinterhalvåret handlar träningen mycket om att lägga en bra grund för kommande säsong, träna distans för att bygga upp en bra aerob kapacitet samt bygga upp styrkan för att undvika skador och komma bättre förbered till löpsäsongen. Ett bra sätt att undvika ensidig belastning samt bygga upp en bättre allsidig styrka samtidigt få bra grundträning, är att lägga in alternativa träningspass. Du tränar fortfarande din grundkapacitet och din syreupptagning samtidigt som andra och fler muskler i kroppen får arbeta. För oss som bor där vi har tillgång till snö och skidspår är längdskidåkning en utmärkt alternativ träningsform.  Skidåkning ger bra kondition och allsidig styrka. Eftersom du i längdskidåkning använder hela kroppen och fler muskelgrupper än när du springer så är det ett utmärkt sätt att förbättra syreupptagningen, du blir starkare och minskar belastningen. Cykel är en annan bra alternativ träningsform, mountainbike, landsväg eller cykelpass på någon träningsanläggning är alla bra alternativ. Annan alternativ träning kan vara simning eller någon typ av konditionspass på gymmet, dessa pass innehåller oftast även någon form av styrka, vilket gör att du även där får ett bra styrkepass.

Så byt ut ett av dina distanspass denna vecka mot ett alternativt träningspass, cykel, skidor, simning eller något annat du gillar att göra.

Ha en bra träningsvecka!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X