Vecka 50 – Korta intervaller 10 x 1 minut

Även om vi är inne i en grundträningsperiod, så vill vi få upp pulsen på något pass ibland. Så denna vecka kör vi korta intervaller på 1 min, med 30 sekunder vila. Försök ligga nära 90% av max på dina intervaller, vilan består av 30 sekunder stillastående eller gå mycket lugnt. Med så kort vila hinner du inte få ner pulsen så mycket. Så det blir ett kort intensivt pass. Nu är dagarna ganska mörka, då kan det vara skönt att ta sig ut i dagsljus någon dag, så passa på att lägga in detta pass som ett lunchpass. Med 10 min uppvärmning och 15 min. nedjogg och stretch, så har du ett bra intensivt pass på totalt 40 min. Det är även ett bra pass att köra som ett snöpulspass, om du har de förutsättningarna. Leta upp en park eller ett mindre område med snö och ta med kollegorna på ett snöpulspass, det kommer säkert bli både uppskattat och roligt! Har du inte tillgång till en sådan plats nära jobbet, så välj en sträcka där ni springer intervall en minut åt ena hållet, stanna för vila 30 sek, och sedan kör ni tillbaka, då bör alla komma tillbaka till samma plats oavsett fart och nivå, så att alla kan göra passet precis i den fart och så jobbigt man själv vill. Jogga gemensamt i ett lugnt tempo som uppvärmning och nedjogg.

Nyttja dagsljuset och ta med några löparvänner eller dina arbetskollegor på ett gemensamt lunchpass denna vecka! 10 st 1 min. intervaller där alla kan hålla sitt tempo på sin nivå.

Vill du få ett lite längre pass, så kör intervallerna i två set med 3 min vila mellan seten. Då får du 10 x 1 min x 2 med 3 min. mellan seten.

Lycka till!

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X