Petter Engdahl springer för seger i Limone


På lördag avgörs Migu Run Skyrunner World Series med sista deltävlingen Limone Xtreme Skyrace i Italien. Två svenskar har chans på totala pallplatser, Petter Engdahl ligger tvåa och André Jonsson sexa.

André Jonsson har haft en bra höst med flera fina resultat, bland annat ett VM-silver i Skyrunning. En tredjeplats i Sky Extra serien är redan säkrad. Han tvingades dock bryta förra helgens deltävling i Bulgarien på grund av en förkylning.
– Jag är fortfarande förkyld så det är lite segt. Tillsammans med Sebastian Ljungdah, reste jag direkt från Bulgarien till Limone, så förutsättningarna att förbereda sig är bra, men nu handlar det mest om att försöka bli frisk.

André ligger på sjätte plats i Skyrunner World Series totalt.
– Jag har chans på en tredje plats, för det krävs minst en 14:de plats, kanske ännu bättre beroende på hur de andra placerar sig. Limone har inte riktigt varit min tävling tidigare, jag har aldrig lyckats prestera bra här och med tanke på den senaste veckan är väl inte förutsättningarna jättebra. Men målet är i alla fall att klara det!

En annan Jämtlandsbo, Petter Engdahl som vunnit en deltävling i år – Livigno Sky Marathon, ser fram emot lördagens lopp.
– Jag är riktigt taggad för Limone! Det var där jag gjorde mitt första Skyrace någonsin, jag älskar banan och stämningen runt tävlingen! Uppladdningen inför har gått helt OK, även om det har kommit en del snö hemma i Åre den senaste tiden. Jag var nere i Dolomiterna med längdskidlandslaget för inte så länge sedan och har fått en del höjdmeter i benen så jag hoppas vara bra förberedd.

Petter ligger tvåa i totala Skyrunner World Series.
– Målet är att kunna känna ett flyt i löpningen och jag hoppas kunna vara med och springa om segern. Självklart skulle det vara häftigt att komma högt upp i totalen i Skyrunning-världscupen, jag ska göra mitt bästa på lördag så får vi se vad slutställningen blir.

Tove Alexandersson gjorde sitt allra första skyrace i Limone förra hösten. Det blev en tuff upplevelse som ändå slutande med seger och banrekord. För en månad sedan vann hon Ring of Steall Skyrace i Skottland, och i helgen vann hon världscupen i orientering för femte gången i rad. Nu försöker hon ladda om för en ny insats i bergen vid Gardasjön.
– Jag gillade verkligen de vackra vyerna och den härliga stämningen. Jag hoppas vara tillräckligt återhämtad för att kunna springa, säger Tove.

Foto, uppifrån och ner: Petter – Skyrunner World Series, André – Skyrunner World Series, Tove – Sven Alexandersson.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X