Sebastian Pokorny försvarade segern i Ursvik Ultra

I ett vinterlandskap som inte beskådats av loppet på många år, fick löparna kämpa extra mycket runt Ursviks 15 km långa Extreme spår. Föret ledde till långsammare tidigare och kanske även till att anmälningsintresset var något svalare än normalt.

Idén till Ursvik Ultra kläcktes under ett träningspass i Ursvik hösten 1999 av Kristian Berglin och Johan Andersson, bägge deltagare i fd Team Silva Multisport. Det första namnförslaget var ”Ursvik Fun Run” men tävlingen kom redan första året att heta Ursvik Ultra, och syftet var att skapa ett lopp som var så ”sviiinjobbigt” som möjligt, det vill säga ett race som ställer krav på både styrka, kondition och pannben.

I helgen kom 157 löpare till start där valmöjligheten finns att springa ett, tre eller fem varv på den kuperade slingan.

Fjolårets vinnare i 75km-klassen, Sebastian Pokorny, gick sedvanligt ut i ett högt tempo, men utmanades i år av engelsmannen Tomas Braziulius. De båda höll ihop ända till sista varvet då Sebastian kunde avgöra och segrade med tiden 6:43:50, över 20 minuter långsammare än hans tid i fjol. I damernas 75 km segrade Camilla Åbergh på tiden 8:24:16 och hade över en timmes marginal till tvåan.

Precis som ifjol var Sebastian Pokorny snabbast runt 75km-banan. I år var dock tiden 20 minuter långsammare på grund av vintervädret.

I 45 km-klasserna segrade ukrainaren Adrii Lysenko och bland damerna Nina Ellmark som även är framångsrik i swimrun. I 15 km-klasserna var herrsegraren Mikael Skagerlind snabbast på tiden 1:18:31, strax före Maria Rohman på tiden 1:18:58. Bästa lag blev [email protected] på tiden 06:12:20 vilket var banrekord på den nya banan.

Året tjockaste pannben hade Edvin Krönmark som verkligen kämpade tappert. På tiden 11:47.13 och med tillhörande justering till sommartid innebar det en målgång kl. 03:47 på natten till söndag. Imponerande kämpat!

Resultat 75 km

Resultat 45 km

Resultat 15 km

 

Liknande inlägg

4 Kommentarer

 1. Allan Everum

  Roligt att Edvin Krönmark omnämndes! Honom och en till (vars 75 årige far otåligt stod och väntade på att få köra honom hem mitt i natten) fick vi gå och möta då vi var lite oroliga att de sprungit vilse. Vi hittade båda när de hade ca 2-3km till mål. Näst siste löpare meddelade att han hade sprunigt om någon som ”såg ut att må bra”…. Gissar att omdömmet om andra sådär dyrgt 11h in i ett lopp inte håller fullt nyanserad uppfattningsförmåg om omgivningen…. Men när vi hittade Edvin så gick han i bäckmörker då den säkert 100 lumen starka lampan hade slocknat för länge sen… Med lätt stammning i konversationen så flankerades han med full värdighet av 3 funktionärer ända in i mål! Där det bjöds på mjölkproteindryck och skjuts hem! 🙂

  Reply
  1. Trailrunning Sweden

   Härlig prestation av såväl Edvin som er arrangörer Allan! Vi ser fram emot att fortsätta följa Ursvik Ultra😀.

   Reply
  1. Trailrunning Sweden

   En av anledningarna var att herrarnas 75 km-klass lockade 48 anmälda löpare kontra damernas 5. Sedan kunde vi naturligtvis lagt mer fokus på 45km-banan eller 15km-klassen också. Vi förlitar oss till de pressutskick loppen bidrar med. Det la tonvikten på herrarna 75km som bjöd i år bjöd på en fight ända in på sista varvet. Om det i detta fall var någon annan prestation som borde ha varit huvudnummer för rubrik låter vi vara osagt och tar därför gärna till oss av kritik för att hålla bättre koll på hen vid nästa tillfälle.

   Reply

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X