Spökhistorier och slott på Ängsö Trail Run

Mitt i Mälaren, mellan Västerås och Enköping ligger Ängsö. Ön är den största i en hel socken av öar som tillsammans utgör ett naturreservat. Den 15 september blir det fullt fokus på trailrunning på ön då Ängsö Trail Run arrangeras.

Loppet arrangeras av Westeros Trail Running Society som startades 2013 av Rodde Vera och Martin Larsson.
– Vi tycker att ön bjuder på en av Västmanlands vackraste turer. Ängsö slott ramar in loppet och ger en klassisk känsla. Det är publikvänligt eftersom allt startar och avslutas vid slottet, samtidigt som det är enkelt att följa löparna ute på banan.

De vuxna löparna har fyra distanser att välja på: 6 km, 12 km, 25 km och 50 km. Banorna går längs öns vandringsleder och utgörs till största delen av tekniska stigar i skog och på stenhällar vid Mälarens strand. För barnen finns en slottssprint för den som vågar. Det finns nämligen många historier om det mytomspunna Ängsö slott.
– Gör ett besök i den vackra byggnaden och titta på djävulens kedja eller Brandklipparens grav, tipsar Rodde.

Starten har gått vid fjolårets Ängsö Trail Run. Den 15 september är det dags på nytt.

Vill du ha en plats i loppet gör du bäst i att skicka in din anmälan före den 1 september. Loppet har ett tak på 600 platser för vuxna och 200 i barnloppet. Väljer du 50 km-klassen får du troligen möta artisten Promoe från Looptroop Rockers.

Förutom Ängsö Trailrun arrangerar Westeros Trail Running Society en rad andra trailrunning-event, som Ridön Trail Run, The Rap Race och Skrapan Vertical K.

Läs mer om Ängsö Trail Run här

Martin Larsson och Rodde Vera är killarna som startat upp Westeros Trail Running Society och en rad lopp, däribland Ängsö Trail Run.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X