Ångermanland

Sveriges bästa traillöpning börjar närma sig sitt slut. Idag besöker vi Ångermanland och tar hjälp av en av Sveriges absolut största profiler inom traillöpning, Emelie Forsberg. Emelie är född och uppväxt i den lilla byn Noraström i Kramfors kommun.

År 2009 började Emelie Forsberg sin satsning på traillöpning på allvar. Det året deltog hon i fjällmaratonloppet i Åre och det blev direkt en seger. 2012 kom Emelie med i Salomons team och har sedan dess representerat dem i diverse stora lopp runt om i världen genom åren. Tre år i rad (2013-2015) har Emelie bland annat vunnit världscupen i Ultra Skyrunning-serien är idag också en mycket uppskattad inspiratör vad gäller såväl löpning som skidåkning i bergsmiljöer.

Namn: Emelie Forsberg
Ålder: 31
Tränar: Skimo och traillöpning i bergsmiljö
Bor: I Romsdalen, Norge

Foto: Kilian Journet

Ångermanlands topp 5

Foto: www.harnotrail.se

1. Härnön
På Härnön utanför Härnösand finns fantastiskt vackra stigarsom slingrar sig upp på små bergsknallar, över klapperstensfält och längs sandstränder. Verkligen ett av mina favoritställen som jag gärna besöker när jag är hemma i Ångermanland. Här arrangeras också årligen Härnö Trail.

Foto: www.hogakusten.com

2. Högakusten-leden
Höga Kustenleden är en av Sveriges vackraste vandringsleder och sträcker sig 128 kilometer genom världsarvet Höga Kusten. Höga Kustenleden är indelad i 13 etapper och passerar bland annat höjdpunkter såsom Nordingrå, Skulebergets Naturreservat, Skuleskogens Nationalpark och Balesuddens Naturreservat.

Foto: www.harnotrail.se

3. Valkallen
Valkallen är en högre bergsknalle i Lövvik. När du tagit dig upp på toppen möts du av fantastisk utsikt.

Foto: www.hogakusten.com

4. Skuleskogen
I Skuleskogen hittar du en av kustlandets få återstående storskogar. Här kan du vandra eller springa i dagar, njuta av frodiga bäckskogar eller gå ut på de karga hällmarkerna och hänföras av de mäktiga vyerna.

5. Nipleden, Sollefteå

Nipleden går genom Ådalens säregna niplandskap. Sollefteå-Österåsen-Ed-Sollefteå ger en tur på totalt 27km. Du springer längs Ångermanälven och njuter av vackra utsiktspunkter.

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X