Blekinges bästa traillöpning

Mer om traillöpning i

Blekinge

Klicka här

"Sveriges bästa traillöpning" tar sig till Blekinge där unga, snabba löftet Amanda Nilsson från Karlshamn hjälper oss med tips om landskapets bästa trailstråk. Amanda inledde bland annat årets säsong med en seger i Åhus Trailrun för några veckor sedan och satsar i år främst på att fortsätta att utvecklas som traillöpare.

-Detta är några av de ställen i Blekinge som jag gillar och där mycket av min träning sker. Längs Blekinges skärgård och längs vissa delar av Blekingeleden kan man även få till riktigt fin löpning. Jag kom på mig själv med att ha dålig koll på östra Blekinge. Säkerligen hade betydligt fler platser kunnat listas även där, menar Amanda.

Namn: Amanda Nilsson
Ålder: 20 år
Tränar: Helst i vacker natur längs tekniskt svåra och kuperade stigar. Gärna med sällskap.
Bor: Karlshamn

Blekinges topp 5

1. Mörrumsån
Vackrare natur och omgivningar än såhär hittar man inte i Blekinge och knappt bättre traillöpning heller. Att springa längs stigarna, med åns porlande i bakgrunden, är en upplevelse var gång.
Här kör jag majoriteten av mina långdistanspass. Mitt tips är att starta i Mörrum och följa ån norrut mot Svängsta, ta sedan någon av broarna över till andra sidan och följ Mörrumsån tillbaka. I maj arrangeras Blekinge River Trail här som är ett hett tips för er som känner för att springa ett vackert traillopp i Blekinge.

2. Nytorpet/Långasjönäs
Nytorpet är ett populärt friluftsområde utanför Karlshamn med flera uppmärkta slingor på 1km till 8 km. Här finns varierande terräng och många roliga skogsvägar och motionsspår. Gillar ni, precis som jag, backar går det att hitta en hel del med bra kvalité längs vissa av slingorna. 8 km rundan och den ljusblå 4 km är mina favoritspår.
Här sker en väldigt stor del av min träning och det var även här som jag tog mina första terränglöpningssteg.

3. Ryssberget
Ryssberget är ett stort friluftsområde i Sölvesborg som har en av Sveriges största bokskogar. Här kan man köra snabbare pass längs alla grusvägarna och lite långsammare pass längs de mer tekniskt svåra stigarna på den södra sidan av Ryssberget. Möjligheterna för att samla höjdmeter är goda.

4. Stärnö/Boön
Stärnö och Boön erbjuder en vacker upplevelse längs en kort del av Blekinges kustled. Här finns grusvägar och stigar att följa, men den riktiga upplevelsen kommer först då man tar sig ut på klipporna.

5. Karlsnäsgården
Karlsnäsgården utanför Ronneby är ett naturskönt område med markerade spår från 2,5 km till 10 km som erbjuder kuperade rundor längs vackra stigar. Bra vintrar så finns här även fina längdskidspår.

Mer om traillöpning i

Blekinge

Klicka här

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X