Ljus, mörker och häftig målgång i Sandsjöbacka Trail

Traillöpare går inte i ide. Sandsjöbacka Trail i Göteborg är ett av de största vinterloppen. 11–13 januari erbjuds lopp under tre dagar, på distanser från 14 km upp till 85 km och dessutom i både ljus och mörker.

– Sandsjöbacka Trail fokuserar på upplevelse och löpning genom naturens alla element. Alla distanserna innebär transport från punkt A till punkt B. I år är målet flyttat till det klassiska landmärket Skansen Kronan i Göteborg. Upploppet bjuder på sju serpentinsvängar och närmare 50 höjdmeter på några få hundra meters löpning. Mjölksyrafest ända in i mål alltså! Men belöningen heter duga: utsikt över hela Göteborg, varm soppa och ett uppvärmt Skansen Kronan med restaurang och bar väntar, säger Max Andersson som är en av arrangörerna.

Banorna går främst på leder och stigar i Sandsjöbacka naturreservat och Änggårdsbergen, två naturområden strax söder om Göteborg.
– Med 14 km som kortaste och 85 km som längsta distans – mitt i vintern – krävs det en del för att ställa sig på startlinjen. Syftet med Sandsjöbacka Trail är att våga utmana sig själv och uppleva det fantastiska med att springa trail även på vintern. Många partier är trixiga, kuperade men också fantastiskt fina! Avslutningen på loppet är något alldeles extra, vi gör tre rejäla klättringar de sista två kilometrarna. Har man inte kraft kvar där, kommer man att få gräva djupt för att ta sig i mål. Ett hett tips är att spana in bansträckningarna och höjdkurvorna på hemsidan och planera för en tuff avslutning, säger Max.

Arrangörerna drar nytta av vintermörkret. På fredagen går två nattlopp, Black 14k och Black 25 k. Dessa kan kombineras med dagslopp över samma distanser på lördagen och blir då Black & White 14 k, respektive 25 k.
– Vi hoppas att det ska kännas som en kul utmaning att uppleva banan i både mörker och dagsljus. Sedan finns det tripplar att avverka också – Sprinttrippeln och Ultratrippeln. Den senaste är en riktig tuff grej, 25 km på fredagen, 50 km på lördagen och på söndagen nås målet efter 85 km!

Läs mer om Sandsjöbacka Trail

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X