HeaderAD

Tjörnarparen 50 & 100k redo att bjuda upp till ultra

Tjörnarparens vinterultra blev nästan fulltecknat direkt då Lars Hektor och hans team öppnade upp anmälan i höstas. Folk har stått på kö för att få delta och arrangören har försökt hitta lösningar för att ge fler chansen. Till helgen står 319 löpare redo för start i loppet där bygden går man ur huse för att  skapa en löparfest för deltagarna som ska springa antingen 50 eller 100 km genom det skånska landskapet.

Att alla löpare behöver använda GPS-sändare är det främsta skälet till deltagarbegränsningen. Nu har arrangören ändå hittat en möjlighet att erbjuda 50 km-banan i mörker med flexibel starttid under eftermiddagen allt eftersom de första löparna i ordinarie klass har gått i mål.

– Det är en sån jäkla kul utveckling på det här loppet som vi på förhand aldrig kunnat ana. Vi fördubblar deltagarantalet för varje år och snacket är som vanligt i full gång i vår Facebook-grupp, berättar Lars Hektor som är i full gång med att markera ut banan. Ett viktigt jobb som kräver kunskap och förståelse för hur man tänker som löpare under ett lopp.

Startfältet är också vasst och flera vassa namn finns med i startlistan, inte bara med målet att ta sig runt utan även placera sig och tiden i fokus. David Rystedt, Joacim Martinsson, Anders Ingvarsson och Martin Bengtsson är några av favoriterna i herrklassen. Bland damerna märks framförallt Linda Bengtsson som tidigare i år satte den bästa svenska damtiden på UTMB någonsin. Kanske kan hon utmanas av Collette Coumans eller någon annan som överraskar.

Världspremiär för ny deltagarutvärdering
Tjörnarparen kommer också att vara testpilot för ett nytt utvärderingsverktyg för traillopp. Verktyget skall användas vid Ultra Trail World Tour 2018, men testas nu för första gången.
– Det här är ett sätt att på sikt höja och säkerställa kvalitén på våra lopp och ge arrangören viktig feedback vad majoriteten av deltagarna verkligen tyckte, menar Laurent Leloup, Sveriges representant i ITRA.

På lördag morgon går starten för Tjörnarparen och även om du inte kan närvara på plats går loppet att följa via webbsändning och GPS-tracking.

Startlista

GPS-tracking

LIVE-sändning

 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X