Trailrunning Finland – Share the passion of trail

På två och ett halvt år har Trailrunning Sweden gått från noll till 150 000 unika besökare på sajten per år. Varje vecka läser och inspireras massor av svenskar av inlägg, hittar spännande lopp och utmaningar. Share the passion of trail är vårt motto och därför är det kul att vår systersajt nu startas upp i vårt östra grannland Finland. 

Trailrunning Finland har ett liknande skal som Trailrunning Sweden och kommer att drivas av globetrottern Mårten Boström. Boström som sprungit på stigar i hela 68 olika länder har under flera år varit Finlands bästa marathonlöpare och även blivit världsmästare i orientering 2012.

– Det stressade samhälle vi lever i behöver motvikt och den tror jag vi hittar ute i skogen, på stigarna som vi springer på. Precis som i Sverige dyker det idag upp nya traillopp i Finland och vi förväntar oss en fortsatt ökning. Genom Trailrunning Finland är förhoppningen att lyfta fram den finska naturen och den energi man får av att springa i den, menar Boström som nu ser fram emot att dra igång arbetet med att sprida finsk traillöpning på allvar.

Nuuksio Classic är Finlands största traillopp och går i Nuuksio Nationalpark utanför Helsingfors.Det finns också massor av andra spännande lopp i Finland som förutom ”de tusen sjöarna” även är täckta med stora arealer vacker natur och leder.

Kolla in Trailrunningfinland.com

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X