På plats i Hvar

Var är du? Jo, jag befinner mig nu på ön Hvar i Adriatiska havet. Ön tillhör Kroatien och det är här årets första ÖTILLÖ World Series-lopp kommer att gå av stapeln om två dagar. Från ett lugnt och monotont bakgrundssurr drar vi nu igång motorerna och sparkar igång swimrunsäsongen med ett vrål. Eller något åt det hållet.

Imorgon körs ett kortare sprint- och upplevelselopp och på söndagen väntar det längre kvalloppet till ÖTILLÖ. Vad är då långt kanske en frågar sig. Svaret är att just denna tävling bjuder upp till dans på den inte så lite blygsamma distansen om 9 km sim och 32 km löpning.

Det här loppet är inget man käkar till frukost vilken dag som helst och naturen kan agera nyckfullt och kasta överraskningar på en.

Patrik och jag har inte käkat taggtråd till frukost men vi har tränat fokuserat och lagt tid på framför allt vår simning. Nu håller vi andan och hoppas att det tar oss hela vägen i mål.

Just idag känns det dock som att vi presterat genom att bara ta oss hit. Kaos vid mellanlandning, kaos med borttappat bagage, kaos med inställd båt. Kaos. Samtidigt är det en bra grej. Kaoset brukar komma under våra lopp men nu har vi hunnit avverka det redan innan. Win på den!

För att få en bild av vad loppet hade att erbjuda för två år sedan kan man läsa min Race report 2017.

Peace out!

Liknande inlägg by Linda Doktar

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X