juni, 19

lör15junalldayalldayEcoTrail Stockholm8 km, 16 km, 32 km, 45 km, 80 kmLandskap:StockholmAnmälanDeltagare

Mer

Arrangemangsdetaljer

En av grundtankarna med Ecotrail Stockholm är att visa hur mycket fin natur och fina stigar för löpning det finns väldigt nära staden. Att ha målet i stadens centrala delar är viktigt för att målgången ska bli en riktig löparfest med mycket publik. De kungliga skogarna på Djurgården, Kaknäs och Hundudden är en del av alla tre distanserna. Den ”vilda” skogen där känns helt unik för Stockholm och syftet är få fler att upptäcka de fina stigarna och den vackra naturen.

De längre distanserna (45k och 80k) loopar norrut från staden mot sköna Törnskogen med mossbeklädda stenar, stora rotvältor och små glittrande kärr. Banan går sedan västerut in i Ursviks motionsspår med mycket kuperad terräng. För att få utsikt över Stockholm lades både Väsjöbacken och Hagatoppen till, därifrån har man fin utsikt över hela norra Stockholm innan de sköna nerförsbackarna tillbaka in i skogarna.

Intressanta platser längs vägen är Ulriksdals Slott, Hagaparken med Haga Slott där Kronprinsessfamiljen bor, Skansen och Kaknästornet. Man springer också en bit på vandringsleden Roslagsleden som går mellan Danderyd och Grisslehamn, genom gamla bondgårdar och utmed både vackra Edsviken och Brunnsviken.
De långa distanserna avslutas med hela 16-kilometerbanan som också startar vid Stora Skuggan och Lill-Jansskogen, går förbi Kaknästornet på Gärdet och Hundudden med utsikt över vattnet och innerskärgården. Banan går sedan vidare på Djurgårdens ängar och bokskogar för att avslutas i vackra kulturfyllda Galärparken, ett stenkast från anrika Vasamuseet och roliga Junibacken.

Starttid

lördag 00:00 - lördag 23:59

Plats

Stora Skuggan

Stora Skuggans Väg 18

Arrangeras av

Team Nordic Trail[email protected]

Anmälan

Anmälan

Deltagare

Deltagare

Spännande lopp

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör09majalldayalldayFeaturedKolmårdstrailen0,5 km, 6 km, 10 km, 21 kmLandskap:Östergötland

sön17majalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail Spring Edition6 km, 16 kmLandskap:Göteborg

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

04sepallday06alldayFeaturedIcebug Xperience West Coast Trail74 km (23 km + 29 km +22 km)Landskap:Bohuslän

Nyhetsbrev

Email

Inspiratörer

 • Avbruten runstreak, tacksamhet och The Dark Night Race(s) på skidor Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Vinn återhämtningsprodukter från Flowlife Sweden Fanny Ahlfors
  Läs mer
 • November Linda Doktar
  Läs mer
 • Stockholm Rogaining Bo Johansson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

Trailresa Tjeckien

Löparweekend Sälenfjällen

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X