juni, 19

lör15junalldayalldayEcoTrail Stockholm8 km, 16 km, 32 km, 45 km, 80 kmRegion:StockholmAnmälanDeltagare

Mer

Arrangemangsdetaljer

En av grundtankarna med Ecotrail Stockholm är att visa hur mycket fin natur och fina stigar för löpning det finns väldigt nära staden. Att ha målet i stadens centrala delar är viktigt för att målgången ska bli en riktig löparfest med mycket publik. De kungliga skogarna på Djurgården, Kaknäs och Hundudden är en del av alla tre distanserna. Den ”vilda” skogen där känns helt unik för Stockholm och syftet är få fler att upptäcka de fina stigarna och den vackra naturen.

De längre distanserna (45k och 80k) loopar norrut från staden mot sköna Törnskogen med mossbeklädda stenar, stora rotvältor och små glittrande kärr. Banan går sedan västerut in i Ursviks motionsspår med mycket kuperad terräng. För att få utsikt över Stockholm lades både Väsjöbacken och Hagatoppen till, därifrån har man fin utsikt över hela norra Stockholm innan de sköna nerförsbackarna tillbaka in i skogarna.

Intressanta platser längs vägen är Ulriksdals Slott, Hagaparken med Haga Slott där Kronprinsessfamiljen bor, Skansen och Kaknästornet. Man springer också en bit på vandringsleden Roslagsleden som går mellan Danderyd och Grisslehamn, genom gamla bondgårdar och utmed både vackra Edsviken och Brunnsviken.
De långa distanserna avslutas med hela 16-kilometerbanan som också startar vid Stora Skuggan och Lill-Jansskogen, går förbi Kaknästornet på Gärdet och Hundudden med utsikt över vattnet och innerskärgården. Banan går sedan vidare på Djurgårdens ängar och bokskogar för att avslutas i vackra kulturfyllda Galärparken, ett stenkast från anrika Vasamuseet och roliga Junibacken.

Starttid

lördag 00:00 - lördag 23:59

Plats

Stora Skuggan

Stora Skuggans Väg 18

Arrangeras av

Team Nordic Trail[email protected]

Anmälan

Anmälan

Deltagare

Deltagare

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X