oktober, 19

lör12okt08:0016:00Krösnabanan Ultra60 km, 30 kmLandskap:Blekinge

Mer

Arrangemangsdetaljer

Ta chansen att pusha dina gränser på en lättsprungen och höstvacker ultratrail längs en gammal klassisk järnvägsled.

Detta event arrangeras av Karlskrona Simsällskap!

2019 års upplaga av Krösnabanan ultra har två klasser. Hela (60km) och Halva (30km). Loppet går från den lilla byn Älmeboda i Smålands skogar till Nättraby utanför Karlskrona. Vi hoppas på en fantastisk höstdag. Mer information nedan!

BANAN
Starten sker i den lilla byn Älmeboda strax norr om Småländska gränsen. Leden följer en gammal anrik järnväg som var i bruk mellan 1897 och 1939 och som byggdes på initiativ av godsägaren Axel E.Lindvall som även bedrev ångbåtstrafik mellan Nättraby och centrala Karlskrona. Sedan många år är rälsen borttagen men stora delar av leden går längs banvallen och man kan känna historiens vingslag och drömma sig bort under detta storslagna dagsäventyr. Målgång sker vid Nättraby kyrka. Underlaget är skogsstig, grusväg, lite asfalt, eventuell lera, ängar och igenväxta banvallar.

LÄNGD
Hela leden är ca 60 km lång. Vi rekommenderar därför att du som deltagare har sprungit minst ett marathonlopp så att du kan relatera till vad denna sträcka ställer för krav på dig som
deltagare.

2019 har vi även en HALVA-klass på 30 km, där du springer sista halvan av leden med målgång i Nättraby.

START 60 KM (HELA)
I Älmeboda vid före detta stationshuset (ligger intill väg 122). Starttid 08:00. Transport till starten (från målområdet/Nättraby) kan beställas vid anmälan för 100 kr och avgår 07:00. OBS: Obligatoriskt pre-race-möte 07:45 vid startlinjen.

START 30KM (HALVA)
Information kommer längre fram om exakt startplats men start kl 10.30 halvvägs in på leden (målgång på samma ställe som HELA). Möjligt att lämna dropbag till andra vätskestationen.

MÅL
I Nättraby, nära kyrkan vid vårdcentralen, längs Nättrabyån där leden har sitt slut. Maxtiden är 8 timmar på LÅNGA och 5,5 timmar på korta. Repet dras vid första vätskestationen (20km) kl 10.30, och vid andra stationen (40km) kl 13.30.

SUPPORT
Varje deltagare är i grunden självförsörjande, men arrangören tillhandahåller två stationer (runt 20 km och 40 km) längs vägen för påfyllning av vätska/energi. Uppmärkta drop bags till dessa två stationer kommer kunna lämnas innan start. Arrangören tillhandahåller vatten, energidryck,
bananer, ev energikaka/choklad.

Obligatorisk utrustning
Karta över banan (tillhandahålls av arrangören innan start), mobiltelefon (med tävlingsledningens nummer vid eventuella nödsituationer), första förband samt vätska/energi som räcker mellan stationerna.

Säkerhet
Alla tävlande är skyldiga att hjälpa medtävlare i nöd. Uppenbart brott mot denna regel kommer leda till diskvalifikation. Sjukvårdspersonal finns vid målgång. Alla tävlar på egen risk och ingen olycksfallsförsäkring tillhandahålls av arrangören.

Ombyte målgång
Väska med ombyte (för transport till målet) kan lämnas vid starten.

Mat vid målgång
Enklare förtäring så som frukt, kakor, kall dryck och kaffe.

Priser
Unik medalj av en lokal glaskonstnär!

Klasser
Tävlingsklass Män, Tävlingsklass Kvinnor. HALVA, HELA.

Nedskräpning
Absolut nolltolerans eftersom detta är ett krav från markägare för att få arrangera tävlingen. Brott mot denna regel leder till direkt diskvalifikation. Anmälan mot annan löpare (inkl bevisning) framförs till tävlingsledningen vid målgång.

Bryta?
Om du skulle behöva bryta är huvudregeln att du själv ansvarar för transport tillbaka till civilisationen. Om tävlingsledningen har möjlighet (samt vid akut olycka) hjälper vi självklart till. Du måste meddela tävlingsledningen omedelbart via telefon om du tvingas bryta.

Kostnad
Ca 500kr. Inför tävlingen får du ett mail med inbetalningsuppgifter.

Anmälan
Anmälan inte öppen än, men skicka gärna en intresseanmälan till [email protected] så får du reda på när anmälan öppnar.

Arrangör
Tävlingen arrangeras av Karlskrona Simsällskap!

Starttid

lördag 08:00 - lördag 16:00

Plats

Nättraby kyrka

Arrangeras av

Karlskrona simsällskap[email protected]

Spännande lopp

sön20oktalldayalldayFeaturedIcebug Backyard Trail0,4 km, 3 km, 8 km, 16 kmLandskap:GöteborgAnmälan

lör26okt18:0020:00FeaturedNight Trail Run5 km, 10 km, 30 kmLandskap:Stockholm

lör02novalldayalldayFeaturedKullamannen Trail12 km, 22 km, 44 kmLandskap:Skåne

sön15maralldayFeaturedÅhus TrailRun5 km, 10 km, 21 kmLandskap:Skåne

sön15mar07:0015:00FeaturedEdsvidsleden Trailrun14 km, 28 km, 56 kmLandskap:Västergötland

lör27junalldayalldayFeaturedBocksten TrailRun5 km, 12 km, 23 km, 46 kmLandskap:Halland

lör22aug04:0019:00FeaturedIdre Fjällmaraton12 km, 28 km, 45 km, 84 kmLandskap:DalarnaAnmälanDeltagare

Nyhetsbrev

Email

Inspiratörer

 • Löpargrupper i Göteborg del 3 - Forest Femmes Gunilla Kidmark
  Läs mer
 • Drygt 2 veckor efter op. Fysparet
  Läs mer
 • Broken. Madelene Jansson
  Läs mer
 • Vardag Anna Carlsson
  Läs mer
Se alla våra Inspiratörer

Löparresor med Trailrunning Sweden

Våra löparresor och träningsläger är speciellt skapade för traillöpare. Resornas fokus ligger på upplevelser och att upptäcka ny vacker natur, äventyrslöpning helt enkelt! Vi brukar säga att en träningsresa med Trailrunning Sweden är till för dig som är nyfiken, som vågar utmana dig själv och som tror att livet bara kommer en gång.Våra löparresor passar traillöpare på olika nivåer. Genom att erbjuda olika längder och hastigheter på löppassen, får både elitmotionären och den som mixar jogg med promenad sitt lystmäte. Alla får träning! För att få ut det bästa av resan är det dock bra om du orkar jogga ca 10 km.

uswe sandstone camp

Idre Fjällmaraton
buss & boende

previous arrow
next arrow
Slider

Trailrunning Sweden Store

Trailrunning Sweden Store är webbutiken som är helt specialiserad på en enda målgrupp - människor som älskar löpning i skog och berg. I Trailrunning Sweden Store har vi grejerna som höjer din traillöpning till nya sköna nivåer. Här hittar du bara det som gäller trailrunning. Vi har sållat bort allt annat. Här kan du känna dig trygg med att du får hjälp och råd från personer som verkligen kan traillöpning.

Specialist

trailskor

Löparkläder

kittad för äventyr

Ryggsäckar

Utmana mörkret

Pannlampor

Traillöparens alla

tillbehör

previous arrow
next arrow
Slider
X
X