Års(bild)krönika 2018

Så var det dags att knyta ihop säcken som representerar året 2018. Vi har haft ett fantastiskt år som varit annorlunda på många sätt, och det är härligt att kunna tänka tillbaka på allt vi hunnit med! Vi fick en ny vardag med nya mål och nya utmaningar som har präglat dessa 365 dagar, och så valde vi att starta en blogg och en instagram tillsammans som Bröderna Backa! Det här är ett plock av vårat 2018; 

I mars fick David hänga med som ledare på Team Nordic Trails topptursbestigning av Kebnekaise. Fin skidåkning, varierande väder och god mat på fjällstationen kröntes med en toppbestigning i strålande solsken och helt vindstilla. Helt fantastiskt!

Joel och Daniel började tävlingssäsongen i april med Kungsledenrännet, ett 80 km långt skatelopp på fjällen mellan Hemavan och Ammarnäs. Brutalt jobbigt var betyget från Joel som även var nybörjare på skate, men lika sugen på att åka igen ändå!

I maj började löpsäsongen på riktigt! Vi båda gjorde vår tävlingspremiär på Umåker Trail (16 km, 490 hm) med lite tveksam form. Efter att ha genomfört hela loppet tillsammans kunde Joel dra ifrån på slutet och vi kom på 10 respektive 11 plats.

Joel fortsatte tävlingssäsongen med Blodomloppet senare i maj. Han imponerade och stod för ett nytt personbästa på 10 km (och tvillingbästa) med tiden 36:06. Det ska vi båda försöka slå nästa år!

I början av juni fick David möjligheten att sringa med Glädjeknuff och dess systerorganisation i ett 30 km lopp i Frankrike. Det var en häftig upplevelse när ungdomar med olika funktionssnedsättningar fördes fram i en jöelette, för att de skulle få uppleva glädjen under ett löplopp. En otrolig upplevelse!

Joel och Charlotta åkte i juni på en tågluff i Europa. Första stoppet var Schweiz och Scenic Trail, 54 km långt och över 3000 positiva hm. Den extrema värmen gjorde sitt för Joel som efter 40 km valde att ta det säkra före det osäkra och bryta ett lopp för första gången någonsin. Charlotta gjorde ett starkt lopp och sprang i mål i loppet som var 27 km!

I juli reste vi båda till Björkliden och var guider för Team Nordic Trails resa dit. Vi guidade deltagare runt i dess spekatkulära fjällmiljö och fick några fantastiskt fina dagar med ett härligt gäng!

I augusti kom säsongens första pallplatser! David deltog i ett lokalt terränglopp i Bollnäs och tog hem första platsen, som sedan följdes upp av en andraplats i Hälsingegårdarsstafetten. Tillsammans med vår familj sprang vi 5 olika sträckor, och vi slutade alltså tvåa i mixklassen! Alltid lika roligt och bra arrangemang att delta i.

För fjärde gången sprang David Fjällmaraton Sälen i slutet av augusti. Efter ca. 30 starka kilometrar tog kraften slut, och David föll från en femteplacering till slutliga tionde plats. Ändå ett fall framåt!

Sommarens löparmässiga höjdpunkt kom i början av september och på loppet Höga Kusten Twin Peaks. Efter att ha gått ifrån klungan i första ordentliga stigningen hade vi ledning ända in i mål! Joel drog ifrån David på slutet och vann, men några minuter senare kom David in på en andra plats! Vi kände oss otroligt starka och det var 25 riktigt roliga kilometrar. 

Dagen efter hejade vi fram våra fantasiska tjejer till en otrolig prestation i Höga Kusten Trail 43 km. De sprang tillsammans hela loppet och var oföskämt pigga i mål!

Under hösten var David pappaledig och blandade svampplockning i skogen och löpning i vagn med vila och återhämtning.

Året slutade på detta sätt. Löpning i mörkret medan nya planer för 2019 satts upp!

Det är så roligt att få se tillbaka på 2018, för vi fick med oss många härliga upplevelser! Vi kände att vi utvecklades i vår löpning, utan att för den delen få till träningen optimalt under sommaren. Så med det är vi spända på att se vad som kan hända år 2019! Hoppas även att ni kan se tillbaka på ett fint år för er!

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR BRÖDERNA BACKA

Liknande inlägg by Bröderna Backa

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X