Återhämtning i höstrusket

Det är mycket fokus på styrka och utbildning nu men också på återhämtning. Jag håller på med en kurs som sträcker sig fram till slutet av november och en distanskurs samtidigt.  Vet vart min prioritering ligger men vill inte halka efter i det andra. Hjärnan går på högvarv och när jag behövde skogen och löpningen som mest så slog halsont och feber till som på beställning! Jag har lärt mig att det är bäst att lyssna på kroppen och inte försöka medicinera mig igenom det onda men nu börjar det bli drygt…. Jag tror mig alltid ha varit sjuk i några dagar och sen är allt som vanligt. Nu har det gått drygt 4 veckor och jag rosslar fortfarande i halsen och är jättetrött. Rehabbar min taskiga vänsteraxel dagligen och försökte långsamt hitta tillbaka till gymmet för att försöka komma igång med mitt nya egenkomponerade grundträningsschema. Det är kul att lära sig mer om kroppen, muskler och hur allt fungerar, jag ser fram emot att kunna kalla det arbete snart – det kräver dock att jag blir frisk!

Jag tycker att jag gick lugnt ut på gymmet, tog inte i överdrivet mycket och pressade inte. Ändå är jag helt färdig efteråt. Det blir en del färskpressad frukt och grönsaksjuice till frukost för att försöka vitaminbomba kroppen frisk. I några dagar har jag varierat med smoothie. Jag är en väldig periodare när det kommer till sådant. Ett förbättringsområde jag lovat mig själv att jobba på… mer smoothies på språng och mer lunchlådor.

Jag har av ovan orsaker (halsont alltså…inte maten) inte sprungit nämnvärt. Det stressar mig lite men jag är övertygad om att jag kommer bli en starkare löpare i vår efter en genomtänkt vinter. Ser fram emot att lägga upp träningschema för första gången själv och se vad som händer. First things first… Återhämtning, smoothies och matlådor!

Nom nom nom

Liknande inlägg by Karin Ådale

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

X
X